Εθνικός εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με… πλαστά πτυχία

«Φουσκωμένο» βιογραφικό με τίτλους που δεν διέθετε είχε στην κατοχή του ένας υπάλληλος του Ερευνητικού Κέντρου «Δημόκριτος», ο οποίος μάλιστα υπηρετούσε και ως εθνικός εμπειρογνώμονας στην Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε τρεις κατασκευασμένες και μία πλαστή πράξη από το εξωτερικό. Οι τέσσερις αφορούσαν αντίστοιχους τίτλους σπουδών από πανεπιστήμιο της Βρετανίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή». Ο υπάλληλος ήταν «μηχανολόγος» στον Δημόκριτο και ξεσκεπάστηκε όταν έγινε έλεγχος των τίτλων σπουδών.

Όπως

προέκυψε από την έρευνα, πλαστογραφήθηκε μία υφιστάμενη πράξη προέδρου του ΔΙΚΑΤΣΑ, αναγνώρισης ισοτιμίας βασικού τίτλου σπουδών (Bachelor), που αφορούσε όμως άλλο πτυχιούχο, ενώ κατασκευάστηκαν μία πράξη του προέδρου του ΔΙΚΑΤΣΑ, αναγνώρισης ισοτιμίας Master και δύο πράξεις αναγνώρισης ισοτιμίας διδακτορικών τίτλων. Έπειτα από όλα αυτά, ο «Δημόκριτος» ζήτησε την ανάκληση της απόσπασης του υπαλλήλου στην ΕΕ- που επρόκειτο να ανανεωθεί- και ενημέρωσε τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών, διακόπτοντας τη μισθοδοσία του.

The post Εθνικός εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με… πλαστά πτυχία appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα