Το Facebook καταργεί τα ενοχλητικά Like Gates: «Κάνε like για να δεις το περιεχόμενο»

Το Facebook αποφάσισε για άλλη μία φορά να αλλάξει την πολιτική του και έτσι θα καταργηθούν μονομιάς τα «like gates» που ενοχλούσαν εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Τα Like Gates είναι τα «παράθυρα» που υποχρεώνουν τους χρήστες να κάνουν like σε μία ιστοσελίδα προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο. Tα tab αυτά ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένα σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που τα χρησιμοποιούσαν για να συγκεντρώνουν followers

στις σελίδες τους μέσω διαγωνισμών ή ελκυστικών κοινοποιήσεων που όμως απαιτούσαν σύνδεση με τη σελίδα τους στο Facebook.

Η πλήρης κατάργηση της εφαρμογής αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 5 Νοεμβρίου ενώ όσες σελίδες δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις δεν θα είναι πια προσβάσιμες. Παράλληλα, το Facebook διευκρίνισε στην σχετική ανακοίνωση πως όποια σελίδα έχει δημιουργηθεί μετά τις 7 Αυγούστου δεν θα έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει «like gate».

Η πολιτική θα αλλάξει επειδή οι εφαρμογές παρακινούν τους χρήστες να κάνουν like παρά την θέληση τους και το Facebook αναφέρει πως δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο επειδή δεν το θεωρεί ορθή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, το Facebook επιθυμεί οι χρήστες να κάνουν like σε σελίδες που πραγματικά τους ενδιαφέρουν και που θέλουν παραμένουν συνδεδεμένοι με τις κοινοποιήσεις τους.

The post Το Facebook καταργεί τα ενοχλητικά Like Gates: «Κάνε like για να δεις το περιεχόμενο» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα