Εσύ τι κάνεις όταν έχεις οργασμό; – Οι επιστήμονες απαντούν

Αν δεν έχεις κάνει sex tape, πιθανών δεν έχεις δει ποτέ το πρόσωπο σου την ώρα του οργασμού.

Αλλά ο σύντροφος σου το έχει δει. Και έχει διαπιστώσει τι περίεργη έκφραση έχεις αλλά δεν στο έχει πει από… ευγένεια. Αλληθωρίζεις, τα μάγουλα σου παραμορφώνονται και το στόμα σου σχηματίζει ένα «Ο».

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Δεν υπάρχουν ενδελεχής επιστημονικές μελέτες πάνω στην έκφραση του προσώπου την ώρα του οργασμού. Ο λόγος είναι επειδή δεν μπορεί να ολοκληρώσει εύκολα κάποιος ενώ από πάνω του βρίσκονται δέκα άτομα που τον επεξεργάζονται, τον βγάζουν φωτογραφίες ενώ ταυτόχρονα είναι συνδεδεμένος με καλώδια.

Την απάντηση για τις εκφράσεις του προσώπου έδωσαν Ισπανοί επιστήμονες Ανέλυσαν πάνω από 100 βίντεο που απεικονίζουν ανθρώπους την ώρα του οργασμού (τα συγκεκριμένα βίντεο ανέβηκαν σε ιστοσελίδα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές κατόπιν πρόσκλησης των ερευνητών).

Διαπιστώθηκε πως η πλειοψηφία των ανθρώπων παίρνει τις παρακάτω εκφράσεις:

Το 92% κλείνει τα μάτια του

Το 67% ανοίγει το στόμα του (σε σχήμα «ο»)

Το 48% ανοίγει συνοφρυώνεται ή χαμηλώνει το βλέμμα του

Το 44% ανοίγει ελαφρά το στόμα του (ίσα ίσα να μην εφάπτονται τα χείλη)

Ο πιο κοινότυπος συνδυασμός είναι το άνοιγμα του στόματος και το κλείσιμο των ματιών, το οποίο παρατηρήθηκε στο 45% των πρωταγωνιστών του βίντεο.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ορισμένες από τις παραπάνω εκφράσεις είναι αντανακλαστικές: απελευθερώνεται η μυϊκή ένταση από το ανθρώπινο σώμα την ώρα που πλησιάζει σε σεξουαλικό οργασμό.

Γι αυτό ο άνθρωπος φαίνεται… παράξενος την ώρα που έχει οργασμό: επειδή δεν έχει κανέναν έλεγχο στους μυς του προσώπου του.

Στην πραγματικότητα, η έκφραση «Ο» παραπέμπει σε εκείνες του πόνου και της απόλαυσης. Ο λόγος; Ο ανθρώπινος εγκέφαλος εκλαμβάνει τον πόνο και την απόλαυση με τον ίδιο τρόπο, δραστηριοποιώντας της ίδιες περιοχές και τους ίδιους νευρώνες.

The post Εσύ τι κάνεις όταν έχεις οργασμό; – Οι επιστήμονες απαντούν appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα