Έσπασαν τα μούτρα Αζέρου δημοσιογράφου επειδή τα έβαλε με την κυβέρνηση [εικόνες]

18:09 1/9/2014 - Πηγή: KoolNews

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από τον βάναυσο ξυλοδαρμό ενός Αζέρου δημοσιογράφου που δέχτηκε επίθεση, κατά πάσα πιθανότητα επειδή ασκεί κριτική στην κυβέρνηση.

Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η γυναίκα του-επίσης ανεξάρτητη δημοσιογράφος- αναφέροντας πως ο δημοσιογράφος και ακτιβιστής το πλήρωσε επειδή τα έβαλε με την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν.

Για την επίθεση η σύζυγός του καταγγέλλει τις τοπικές αρχές της αυτόνομης Δημοκρατίας του Ναχιτσεβάν, που αποτελεί περίκλειστο εξωτερικό θύλακα του Αζερμπαϊτζάν (σ.σ. παραμένει ωστόσο απομονωμένη, από ολόκληρη την περιοχή

του Νοτίου Καυκάσου).

Ο δημοσιογράφος κλήθηκε να δώσει το παρών στα γραφεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που είναι επικεφαλής. Μόλις έφθασε έξω από τα γραφεία δέχτηκε επίθεση από αγνώστους που του είχαν στήσει καρτέρι και ξυλοκοπήθηκε βάναυσα. Οι δράστες έσπασαν την μύτη του Ιλγκάρ Νασίμποβ όπως επίσης και πολλά κόκαλα του προσώπου του ενώ σπασμένο είναι και το σαγόνι του.

Αρκετή ώρα μετά την επίθεση ο δημοσιογράφος βρέθηκε αναίσθητος από περαστικούς και μεταφέρθηκε το νοσοκομείο. Η σύζυγος του, Μαλαχάτ Νασίμποβα συνδέει την επίθεση με την έρευνα που έκανε ο άνδρας της σχετικά με τον θάνατο του Τουράτζ Ζεγιανάλοβ, ενός άνδρα που πέθανε κατά τη διάρκεια της κράτησής του στην Ασφάλεια, διότι κατηγορούνταν ότι ήταν κατάσκοπος του Ιράν.

Ο ακτιβιστής είχε βοηθήσει την οικογένεια του εκλιπόντος, υποβάλλοντας καταγγελία για φόνο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στο Στρασβούργο.«Μετά την καταγγελία στο ΕΔΑΔ, οι αρχές άρχισαν να είναι ακόμη πιο επιθετικές απέναντί μας», δήλωσε η Μαλαχάτ και συνέχισε: «Πριν από έναν μήνα ένα αυτοκίνητο τον είχε χτυπήσει. Κατά τη γνώμη μου, η τελευταία επίθεση ήταν προμελετημένη και καλά σχεδιασμένη».

Οι Διεθνείς οργανισμοί για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθεροτυπία, όπως οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα ζητούν την σύλληψη των δραστών και την τιμωρία τους. Σε έρευνα για την ελευθερία του Τύπου το 2014, το Αζερμπαϊτζάν κατέλαβε την 160η θέση σε 180 χώρες καθώς πολλοί δημοσιογράφοι έχουν δεχτεί βάναυσες επιθέσεις.

Αναλυτές εκτιμούν πως η θέση αναμένεται να πέσει και άλλο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται. Ίδια κατάσταση με τους δημοσιογράφους επικρατεί και στις χώρες που συνορεύουν με το Αζερμπαϊτζάν, όπως η Τουρκία, το Ιράν και η Αρμενία.

The post Έσπασαν τα μούτρα Αζέρου δημοσιογράφου επειδή τα έβαλε με την κυβέρνηση [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα