Έρευνα του Bloomberg φέρνει προ των πυλών της χρεοκοπίας την Ελλάδα

Πολύ κοντά στην χρεοκοπία βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι συνδρομητές του κορυφαίου οικονομικού πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg. Η έρευνα έγινε σε δείγμα 900 ατόμων από το σύνολο 300.000 συνδρομητών του πρακτορείου. Το ποσοστό στατιστικού λάθους ανέρχεται σε 3,3%, σύμφωνα με τον αναλυτή της έρευνας.

Συγκεκριμένα,

το 62% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θεωρεί πολύ πιθανή μία χρεοκοπία της χώρας μας, ενώ το 31% έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, θεωρώντας πως δεν θα καταρρεύσει. Ανάλογο είναι το αποτέλεσμα και για την Κύπρο, όπου το 55% πιστεύει πως το νησί της Αφροδίτης θα χρεοκοπήσει, ενώ μόλις το 29% θεωρεί απίθανο αυτό το ενδεχόμενο.

Όμως, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι το 31% που θεωρεί απίθανη την χρεοκοπία της χώρας μας ανήλθε σε ιστορικό υψηλό από την έναρξη της κρίσης χρέους το 2010, σε έρευνες που διεξάγει το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου που αντιμετωπίζουν την Κρίση η Πορτογαλία κινδυνεύει με χρεοκοπία σύμφωνα με το 31%, ενώ η Ισπανία, η Ιταλία, η Σλοβενία και η Ιρλανδία δεν είναι «υπό κατάρρευση» σύμφωνα με την έρευνα.

Όσον αφορά τη γνώμη των αναγνωστών για τις πολιτικές προσωπικότητες, πιο δημοφιλής στους οικονομικούς φαν εμφανίζεται ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε με 70% θετικών απόψεων. Έπονται η Άνγκελα Μέρκελ και ο Ντέιβιντ Κάμερον με 65% και 50% αντίστοιχα, ενώ τέταρτος και καταϊδρωμένος εμφανίζεται ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα