Έρχονται από σήμερα τα πρώτα χιόνια

Δεν πρόλαβε να μπει ο Δεκέμβριος και όπως φαίνεται φέρνει μαζί του και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ήδη από σήμερα θα σημειωθούν οι πρώτες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας, ενώ μέσα στην εβδομάδα η κατάσταση θα επιδεινωθεί και θα επικρατήσει παγετός στα βόρεια. Παράλληλα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο οι οποίες από το απόγευμα θα είναι ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα

θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν ενώ θα πρέπει να αναμένουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας και βαθμιαία της κεντρικής. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Από τη Δευτέρα η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει κι άλλο ενώ οι χιονοπτώσεις θα αυξηθούν ακόμη και σε πιο πεδινά σημεία της χώρας. Ειδικότερα, σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Στα δυτικά θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες ενώ από το βράδυ τα φαινόμενα σταδιακά θα υποχωρήσουν. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και το βράδυ σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα