Άγριος πόλεμος Ψυχάρη, Θέμου, Παπανδρέου για εμπλοκή της Μαργαρίτας στη λίστα Λαγκάρντ!

Βήμα της Κυριακής: η γυναίκα μυστήριο στην περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ» με καταθέσεις 500 εκατομμυρίων είναι η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού! - ΓΑΠ: Με χτυπάει το κατεστημένο των εκδοτών αλλά δεν θα λυγίσω – Μαργαρίτα Παπανδρέου: Οι εκδότες πωλούν σε λαδωμένα φύλλα την Πατρίδα. Δημοσίευμα και από το Πρώτο Θέμα του Θέμου Αναστασιάδη.

Πρώτο θέμα συζήτησης στην πολιτική σκηνή της χώρας είναι σήμερα τα δημοσιεύματα του Βήματος της

Κυριακής του Σταύρου Ψυχάρη και του Πρώτου Θέματος του Θέμου Αναστασιάδη που υποστηρίζουν ότι η η Μαργαρίτα Παπανδρέου έχει μεγάλη εμπλοκή στην υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ και τη φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ λόγω των καταθέσεων τεράστιων ποσών σε υποκατάστημα της HSBC στην Γενεύη της Ελβετίας.

Το ρεπορτάζ επικαλείται αναφορά γίνεται στην κατάθεση που έδωσε στις 3 Οκτωβρίου ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, ο οποίος μάλιστα παρέθεσε και μαρτυρίες δύο διευθυντών της υπηρεσίας του.  Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το Βήμα της Κυριακής, ο Στασινόπουλος αναφέρει ξεκάθαρα ότι την προηγούμενη ημέρα της κατάθεσής του και κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε με όλους τους διευθυντές της υπηρεσίας του, ρώτησε τους συνεργάτες εάν γνωρίζουν κάτι σχετικό με τη λίστα Λαγκάρντ.  

«Ο κ. Νίκος Λέκκας-διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΣΔΟΕ- μου απάντησε ότι δεν έχει δει τη λίστα, αλλά έχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκ. είναι πολιτικό πρόσωπο και είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το ίδιο απάντησε και ο διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων Ευάγγελος Καραμάνος» κατέθεσε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ προκαλώντας σεισμό στο πολιτικό σκηνικό. Ο υπεύθυνος ελέγχων του ΣΔΟΕ κ. Λέκκας ερωτώμενος σχετικά για το εάν γνωρίζει πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στη «Λίστα Λαγκάρντ», απάντησε πώς έχει ακούσει ότι πίσω από την κατάθεση των 550 εκατ. στο όνομα μιας ιδιωτικής υπαλλήλου, ονόματι Μαρία Παντελή, κρύβεται η Μαργαρίτα Παπανδρέου. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες βουλευτές που μελέτησαν την δικογραφία υπάρχει το ενδεχόμενο τα χρήματα αυτά να έχουν κατατεθεί  σε δραχμές, καθώς η λίστα περιέχει και ποσά καταθέσεων στο εθνικό νόμισμα της Ελλάδας, δηλαδή πριν από το 2002. Ο λογαριασμός των 550 εκατομμυρίων δολαρίων πάντως είναι με διαφορά η μεγαλύτερη τραπεζική κατάθεση της λίστας και αντιστοιχεί στο 1/3 όλων των καταθέσεων.

Άμεσα αντέδρασαν τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργου Παπανδρέου όσο και η μητέρα του, Μαργαρίτα, οι οποίοι τοποθετήθηκαν με επίσημες ανακοινώσεις και προχώρησαν σε μηνύσεις κατά του Βήματος και του Πρώτου Θέματος.

Η δήλωση του Γεωργίου Παπανδρέου:

«Τα δημοσιεύματα στα οποία παραπέμπουν πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ, στα φύλλα της 2ας Δεκεμβρίου 2012, είναι προφανές ότι στοχεύουν εμένα και την πολιτική που άσκησα απέναντι σε πάσης φύσεως πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες. Παλεύοντας για μια Ελλάδα παραγωγική και ελεύθερη από δουλείες, από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπερφορές. Παλεύοντας απέναντι

Keywords
Τυχαία Θέματα