Επίσημο διάβημα της Αθήνας στο Βερολίνο για το «ανόητα αφελής» Σόιμπλε σε Βαρουφάκη

Σε διάβημα προς το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη το βράδυ της Τρίτης ο πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Βερολίνο, εκφράζοντας την ελληνική δυσαρέσκεια για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, που διατύπωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Η φράση του Σόιμπλε

«ανόητα αφελής» - σε δηλώσεις μετά το Ecofin της Τρίτης - προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνσησης και οδήγησε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να δώσει εντολή για έντονο αλλά προφορικό διάβημα διαμαρτυρίας προς το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Σε θέματα επικοινωνίας μας έδωσες την εντύπωση του τέλειου. Μας έκανες ισχυρότερη εντύπωση απ' ότι στην ουσία, αλλά μπορεί να ήταν λάθος εντύπωση και μου λέει μη γελάτε» είχε δηλώσει ο κ. Σόιμπλε αποκαλύπτοντας διάλογο που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών στο περιθώριο του Eurogroup της Δευτέρας 9 Μαρτίου και την απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη.
«Το να είναι λοιπόν τόσο ανόητα αφελής σε θέματα επικοινωνίας του είπα ότι δεν θα το πίστευα» συνέχισε.

Παράγοντας του υπουργείου Εξωτερικών ρωτήθηκε από το protothema.gr αν ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε τον κ. Βαρουφάκη «ανόητα αφελή» ή αν ο Γερμανός υπουργός είπε ότι ο Έλληνας ομόλογός του έγινε «ξαφνικά αφελής», εκδοχή που διακινείται σήμερα από τους New York Times. Η απάντηση ήταν ότι συνολικά η τοποθέτηση και οι χαρακτηρισμοί του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν υποτιμητικά για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

NYT: Χαμένοι στη μετάφραση

Οι New York Times αποδίδιουν την... παρεξήγηση σε πολύ κακή μετάφραση όλων όσων ειπώθηκαν στη χθεσινή συνάντηση ΣόιμπλεΒαρουφάκη και εξηγούν:

«Μιλώντας στα γερμανικά ο κύριος Σόιμπλε δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο κύριος Βαρουφάκης ήταν πολύ μακρυά από τη σκέψη ότι ο έλληνας υπουργός οικονομικών είναι ξαφνικά αφελής (suddenly naive) ως συνομιλητής. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι παρέφρασαν τα λεγόμενα του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, περιγράφοντας ότι ο κύριος Σόιμπλε χαρακτήρισε τον Γιάνη Βαρουφάκη ως “ανόητα αφελή” (foolishly naive)».

The post Επίσημο διάβημα της Αθήνας στο Βερολίνο για το «ανόητα αφελής» Σόιμπλε σε Βαρουφάκη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα