Έλληνες αθλητές στα «δίχτυα» του ντόπινγκ αποκαλύπτει γερμανικό ντοκιμαντέρ

Το γερμανικό δίκτυο WDR που είχε προβάλει προ ημερών ντοκιμαντέρ που έφερνε το 99% των αθλητών της ρωσικής Ολυμπιακής Ομάδας να έχουν σχέση με οργανωμένο κύκλωμα ντόπινγκ στη χώρα τους, αποκαλύπτει πως ανάμεσα στα 225 ύποπτα δείγματα υπάρχουν και 12 Ελλήνων αθλητών.

Οι έλεγχοι έγιναν την περίοδο 2006-2008 ενώ υπάρχουν και μερικές περιπτώσεις από το 2001. Τότε, δεν είχε μπει σε λειτουργία το αιματολογικό διαβατήριο το οποίο τέθηκε σε ισχύ το 2009. Τα αποτελέσματα των ελέγχων δεν είχαν φυσιολογικές ενδείξεις και σύμφωνα

με τα όσα υποστηρίζονται η IAAF τα συγκάλυψε.

Στη λίστα εμπλέκονται 225 αθλητές από 39 χώρες, με τα πρωτεία να έχουν η Ρωσία (58) και η Κένυα (25), και σύμφωνα με το χάρτη που παρουσίασε η Telegraph 12 περιπτώσεις αφορούν την Ελλάδα. Ονόματα αθλητών κι αθλητριών δεν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Το τρίτο μέρος του ντοκιμαντέρ του WDR προβλήθηκε τη Δευτέρα (8/12) με την ΙΑΑF να ερευνά τα όσα ισχυρίζονται σε αυτό, χωρίς να αμφισβητεί τη γνησιότητα της λίστας. Πάντως, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ισχυρίζεται πως το «βιολογικό διαβατήριο» των αθλητών, δηλαδή η μέθοδος με την οποία παρατηρείται η συνέπεια ή η ασυνέπεια στις τιμές των αιματολογικών εξετάσεων κάθε αθλητή άρχισε να λειτουργεί το 2009.

Υποστηρίζει δε ότι τα στοιχεία που συλλέχθησαν το διάστημα 2006-2008 κι ο επανέλεγχός τους ίσως να μην μπορούν να αποδείξουν με αξιοπιστία αν όντως ένας αθλητής είχε ντοπαριστεί.

The post Έλληνες αθλητές στα «δίχτυα» του ντόπινγκ αποκαλύπτει γερμανικό ντοκιμαντέρ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα