Κτηνωδία χωρίς όρια – Το ISIS παζαρεύει τώρα και το ακέφαλο πτώμα του Τζέιμς Φόλεϊ

Μια άλλη εκδοχή της αποκτήνωσης τους στη νέα μέθοδο χρηματοδότησης που έχουν θέσει σε εφαρμογή, παρουσίασαν οι τζιχαντιστές, στο πλαίσιο του «ιερού πολέμου» κατά της δύσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «New York Daily News», μεσάζοντες που διατηρούν δεσμούς με την οργάνωση προσπαθούν να διαπραγματευτούν την πώληση του πτώματος του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, που εκτελέστηκε τον Αύγουστο από το ISIS.

Ο αποκεφαλισμός του Φόλεϊ είχε σηματοδοτήσει την έναρξη μιας σειράς εκτελέσεων δυτικών ομήρων, οποίες δημοσιοποιήθηκαν από τους τζιχαντιστές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ISIS ζητάει ένα εκατ. δολάρια και προτείνει να γίνει η μακάβρια ανταλλαγή στα τουρκικά σύνορα, ενώ προτίθεται να παρέχει δείγμα DNA προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για το κλείσιμο σχετικής συμφωνίας.

Πρόκειται για άλλη μία απόδειξη σχετικά με την έκταση των ενεργειών στις οποίες είναι πρόθυμο να προβεί το ISIS στο πλαίσιο της «επιχείρησης» ομηριών που έχει στήσει, προσβλέποντας σε σημαντικά έσοδα και κερδίζοντας απήχηση στους εξτρεμιστές ισλαμιστές όλου του κόσμου.

Κάποια στιγμή νωρίτερα μέσα στο έτος, το ISIS κρατούσε 23 δυτικούς ομήρους στη Συρία. Δεκαπέντε Ευρωπαίοι απελευθερώθηκαν, με τις κυβερνήσεις των χωρών τους να φέρονται ότι έχουν πληρώσει εκατομμύρια δολάρια σε λύτρα. Οι Βρετανοί και Αμερικανοί όμηροι ωστόσο συνέχισαν να κρατούνται, καθώς οι αντίστοιχες κυβερνήσεις αρνούνται να διαπραγματευτούν ή να αφήσουν τις οικογένειές τους να πληρώσουν λύτρα.

Μετά από εκείνη του Φόλεϊ, το ISIS δημοσιοποίησε βίντεο από τις εκτελέσεις του Αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ, του Βρετανού Άλαν Χένινγκ και του επίσης Αμερικανού Πίτερ Κάσιγκ. Στα χέρια των τζιχαντιστών παραμένουν ο Βρετανός δημοσιογράφος Τζον Κάντλι και μια 26χρονη γυναίκα από τις ΗΠΑ, το όνομα της οποίας δεν έχουν δημοσιοποιήσει οι αρχές, υπό το φόβο ότι θα τη θέσουν σε μεγαλύτερο… κίνδυνο.

Όπως έγινε γνωστό στα μέσα του προηγούμενου μήνα, η οργάνωση ζήτησε έξι εκατ. δολάρια για την απελευθέρωση της. Παράλληλα απαίτησε την απελευθέρωση του νευρολόγου Ααφία Σιντικούι, ο οποίος καταδικάστηκε το 2010 στις ΗΠΑ για απόπειρα δολοφονίας Αμερικανών αξιωματούχων.

The post Κτηνωδία χωρίς όρια – Το ISIS παζαρεύει τώρα και το ακέφαλο πτώμα του Τζέιμς Φόλεϊ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα