Εικόνες-σοκ: Ομάδα ισλαμιστών σταύρωσε δημόσια δύο άνδρες στην Συρία

Ένα απίστευτο περιστατικό πρωτοφανούς αγριότητας συνέβη στην Συρία όταν μία ομάδα ισλαμιστών σταύρωσε δημόσια δύο αιχμαλώτους της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η ομάδα ισλαμιστών με την ονομασία Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, ισχυρίζεται ότι εκτέλεσε επτά αιχμαλώτους που κατηγορούνταν ότι επιτέθηκαν με χειροβομβίδα σε μαχητές της οργάνωσης, στις αρχές του μήνα στην πόλη Ράκα στην κοιλάδα του Ευφράτη.

Τους συγκεκριμένους ισλαμιστές τους έχει αποκηρύξει

ακόμα και η Αλ Κάϊντα ενώ οι ίδιοι ανακοίνωσαν την εκτέλεση στο Twitter: «Πριν από δέκα ημέρες δεχθήκαμε επίθεση από άνδρες που επέβαιναν σε μηχανή και πέταξαν μια χειροβομβίδα σε έναν μαχητή μας στην πλατεία Ναϊμ. Ένας πολίτης έχασε το πόδι του και ένα παιδί σκοτώθηκε. Οι μαχητές μας έστησαν παντού μπλόκα και τους συνέλαβαν».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα στην Μεγάλη Βρετανία, δημοσίευσε στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες με δύο αιχμαλώτους που τους σταύρωσαν στην πλατεία. Μάλιστα, οι περαστικοί περνούσαν από δίπλα τους αλλά δεν έδειχναν να ταράζονται καθόλου από το θέαμα. Επίσης στην φωτογραφία φαίνεται ένας από τους εκτελεσθέντες να είναι τυλιγμένος με ένα πανό που γράφει: « Αυτός ο άνδρας πολέμησε τους μουσουλμάνους και πέταξε χειροβομβίδα σε αυτή την πλατεία».

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αυτές δεν είναι οι πρώτες εκτελέσεις καθώς στις 16 Απριλίου, η ίδια οργάνωση εκτέλεσε έναν άνδρα δημόσια επειδή κατηγορούνταν για κλοπή. Επιπροσθέτως, τον περασμένο Φεβρουάριο η Daily Mail είχε δημοσιεύσει μία είδηση που ανέφερε ότι ένα κορίτσι λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στην Συρία επειδή άνοιξε λογαριασμό στο Facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα