Γκάφα ολκής του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα εκφωνήσει ποτέ την εναρκτήρια ομιλία ο Γλέζος

Τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχουν αλλεργία με την Ευρώπη. Δεν είναι μόνο η απουσία του Αλέξη Τσίπρα από τα δύο Ευρωπαϊκά ντιμπέιτ που γίνονται για πρώτη φορά στην ιστορία με τη δικαιολογία ότι «έχει υποχρεώσεις», ήρθε και μία άλλη γκάφα να επισκιάσει την πανηγυρική ανακοίνωση για την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου με το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Γεμάτοι χαρά λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ

ανακοίνωσαν ότι στην περίπτωση που ο 93χρονος Μανώλης Γλέζος εκλεγεί θα προεδρεύσει στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου ως το γηραιότερο μέλος της και θα θέσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Κάτι όμως που δεν θα γίνει ποτέ. Όχι γιατί δεν θα εκλεγεί ο κ. Γλέζος αλλά γιατί κανείς δεν ενημέρωσε το κομματικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και κατά συνέπεια και τον ίδιο τον πρόεδρο του ότι αυτό έχει σταματήσει από το 2009!

Το πρώτο περιστατικό όπως αναφέρουν «Τα Νέα» που έκανε το Ευρωκοινοβούλιο να το ξανασκεφτεί έγινε το 1989 όταν το ακροδεξιό κόμμα του Ζαν Μαρί Λεπέν στη Γαλλία εξέλεξε τον 88χρονο τότε σκηνοθέτη Κλοντ Οτάν Λαρά ο οποίος άρχισε ένα λογύδριο που ανάγκασε σχεδόν το σύνολο των ευρωβουλευτών να φύγει από την αίθουσα.

Ο Λεπέν σκόπευε να εκμεταλλευτεί τον κανονισμό και το 2009 όποτε και θα ήταν ο ίδιος πλέον το γηραιότερο μέλος της Ευρωβουλής και επειδή όλοι γνώριζαν ότι θα εκφωνήσει τις γνωστές ακροδεξιές κορόνες του μια από τις τελευταίες αποφάσεις που έλαβε η προηγούμενη Ευρωβουλή ήταν η ακύρωση της συγκεκριμένης διάταξης με αποτέλεσμα ο Λεπέν να μην εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία που σχεδίαζε.

Όπως δεν θα την εκφωνήσει και ο Μανώλης Γλέζος στην περίπτωση που εκλεγεί, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι με τα Ευρωπαϊκά θέματα έχουν κάποια κενά!

Keywords
Τυχαία Θέματα