Το σχέδιο για την ελάφρυνση του χρέους

Το σχέδιο της Ελλάδας για την μείωση του ελληνικού χρέους έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμο αποκάλυψε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών στο πρακτορείο Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, το πρακτορείο αποκαλύπτει πως η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων διάσωσης για ακόμα πενήντα χρόνια. Επίσης η Ελλάδα

δεν θα μείνει μόνο σε αυτή την πρόταση καθώς αναμένεται να ζητήσει μείωση του επιτοκίου στα διμερή δάνεια που έχει λάβει από χώρες της ευρωζώνης. Ο Έλληνας αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ είπε, σύμφωνα με το Reuters, ότι υπάρχει πιθανότητα η κυβέρνηση να ζητήσει την μετατροπή των επιτοκίων από κυμαινόμενα σε σταθερά.

Άλλωστε οι υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup της 5ης Μαίου θα ζητήσουν από την ομάδα εργασίας της ΕΕ να κινήσει τις σχετικές τεχνικές διαδικασίες. Ο Έλληνας αξιωματούχος πρόσθεσε πως το θέμα θα τεθεί στο Eurogroup της 25ης Μαίου από τον Γιάννη Στουρνάρα που θα ζητήσει από τις χώρες της ΕΕ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους προς την Ελλάδα, τις οποίες ανέλαβαν τον Νοέμβριο του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα