Έχει και πιο χαμηλά: Ολοταχώς προς τις 400 μονάδες το Χρηματιστήριο!

Χωρίς τέλος η πτώση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, καθώς για τέταρτη συνεχή μέρα καταγράφει μεγάλες απώλειες που ρίχνουν το Γενικό Δείκτη στα... τάρταρα.

Λίγο μετά τις 15.30', ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε κατά 5,3%, πλησιάζοντας πλέον επικίνδυνα τις 400 μονάδες (425,66). Νωρίτερα, βρέθηκε ακόμη και στο -6,3%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο ολοένα και αυξανόμενος κίνδυνος κλεισίματος των συνόρων της ΕΕ με την Ελλάδα,

η αβεβαιότητα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής, οι κλιμάκωση των κοινωνικών αντιδράσεων έναντι των κυβερνητικών επιλογών, καθώς και το άκρως αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα για το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο θα κλείσει έτσι με την όγδοη σερί πτωτική συνεδρίαση. Μάλιστα, είναι... πρώτο σε όλη την Ευρώπη σε απώλειες από τηναρχή του έτους, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Morgan Stanley έχει χάσει 19,3% και ση δεύτερη θέση βρίσκεται ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB, με απώλειες 17,7%.

Επίσης, η κεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών έχει υποχωρήσει στα 3,65 δισ. ευρώ, από σχεδόν 11,5 δισ. στις αρχές του 2016. Η Alpha Bank χάνει από τις αρχές του έτους 53,4%, η Εθνική 62,97%, η Πειραιώς 67,63% και η Eurobank 67,79%!

The post Έχει και πιο χαμηλά: Ολοταχώς προς τις 400 μονάδες το Χρηματιστήριο! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα