Δύσκολοι καιροί για… μπλοκάκια – Ποιες οι επιβαρύνσεις που θα υποστούν οι επαγγελματίες

Με την κλίμακα φορολόγησης των μισθών και των συνταξιούχων - και όχι με την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών θα φορολογούνται -, αλλά και πάλι υπό προϋποθέσεις, όσοι εργαζόμενοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Για τους νέους επιτηδευματίες, κατά τα τρία πρώτα χρόνια άσκησης της δραστηριότητας τους, θα ισχύει μειωμένος φόρος στο 13% για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, τα επιπλέον 40.000ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 26% και για το τμήμα του εισοδήματος που υπερβαίνει τις 50.000 θα επιβάλλεται φόρος 33%. Νέοι επιτηδευματίες θεωρούνται όσοι έκαναν έναρξη εργασιών εντός του 2013.

Οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι θα φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών, εφόσον:

Παρέχουν υπηρεσίες με βάση έγγραφη σύμβαση που έχουν συνάψει με φυσικό ή νομικό πρόσωπο καιπαρέχουν υπηρεσίες μέχρι και σε τρεις εργοδότες – είτε φυσικά, είτε νομικά πρόσωπα - , ή σε περισσότερους από τρεις εργοδότες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, αρκεί το 75% των ακαθάριστων εσόδων τους να προέρχεται μόνο από έναν από αυτούς τους εργοδότες.

Όσοι αμείβονται με μπλοκάκι και φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών δεν μπορούν να αφαιρούν δαπάνες από το φορολογητέο εισόδημά τους, εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές. Για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, πάντως, το τέλος επιτηδεύματος παραμένει στα 500 ευρώ.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα