Διεθνές βραβείο για τον «Γιατρό της Πείνας» Μανώλη Μαυροματάκη

Μπορεί στην Ελλάδα να είναι γνωστός για τη διαφήμιση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και για την ατάκα «Δεν παχαίνει, ομορφαίνει», αλλά ο Μανώλης Μαυροματάκης είναι ένας καταξιωμένος ηθοποιός του θεάτρου, με παραστάσεις στο Εθνικό και σε άλλα θρυλικά σανίδια. Το ίδιο ισχύει και για την κινηματογραφική του πορεία, η οποία δέχτηκε άλλο ένα βραβείο, αυτή τη φορά σε διεθνές

φεστιβάλ.

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Νάσβιλ, ο Μανώλης Μαυροματάκης βραβεύθηκε ως ο Καλύτερος Ηθοποιός για το ρόλο του στην ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου «Ο Εχθρός μου», όπου υποδύεται έναν οικογενειάρχη, ιδιοκτήτη γεωπονικού ανθοπωλείου, που βλέπει μια ανελέητη συμμορία να λεηλατεί το σπίτι του και να κακοποιεί τη σύζυγο και τα δύο του παιδιά. Τότε από ήρεμος άνθρωπος γίνεται βίαιος και με μια καραμπίνα στο χέρι σημαδεύει τη ζωή.

Η ταινία προβλήθηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας του περασμένου Σεπτέμβρη και έχει αποσπάσει βραβείο καλύτερης ανεξάρτητης ευρωπαϊκής ταινίας στο φεστιβάλ του Παρισιού, ενώ έχει προβληθεί στο φεστιβάλ του Μόντρεαλ και του Πεκίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα