Δίχτυ προστασίας για φτωχούς πολίτες και πλειστηριασμούς «απλώνει» η κυβέρνηση

Όπως αποφασίστηκε στην πολύωρη σύσκεψη Σαμαρά, Βενιζέλου με την συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, οι προϊστάμενοι των γραφείων της ΔΕΗ στη χώρα, σε συνεργασία

με τους δημάρχους, θα εντοπίζουν τις ακραίες περιπτώσεις και θα παρεμβαίνουν.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Μόσχοβας

Όπως διευκρίνιζαν κυβερνητικοί παράγοντες, αυτές οι ακραίες περιπτώσεις θα είναι εκτός όσων ήδη προστατεύονται από το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε μεγάλη συζήτηση και για το θέμα των πλειστηριασμών και σύμφωνα με πληροφορίες από παριστάμενο κυβερνητικό παράγοντα «υπάρχει ήδη πλαίσιο προστασίας για τα φτωχά νοικοκυριά (ν. Κατσέλη) και η διαπραγμάτευση με την τρόικα γίνεται για να διευρύνουμε αυτό το πλαίσιο και στα μεσαία στρώματα».

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι διεθνείς σχέσεις της χώρας μας στον ενεργειακό τομέα και η πορεία των ερευνών για τους υδρογονάνθρακες.

Επίσης, συζητήθηκε το κόστος της ενέργειας αλλά και το πώς προχωράει η διαπραγμάτευση της χώρας μας με την ρωσική Gazprom από την οποία ζητούμε μείωση της τιμής αγοράς του φυσικού αερίου.

Αύριο θα έρθει στην Ελλάδα ο Γερμανός επίτροπος Ενέργειας, Γκύντερ Έντινγκερ ενώ το συνολικό πλαίσιο του ενεργειακού θα συζητηθεί ξανά σε νέα συνάντηση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα