Διαφωνία στην κυβέρνηση για την εμπλοκή του στρατού στην Ειδομένη

Διάσταση απόψεων για την εμπλοκή ή μη του στρατού στην Ειδομένη υπάρχει στους κόλπους της κυβέρνησης.

Από τη μία, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είπε πως ο στρατός θα αναλάβει τις ανθρωπιστικές ανάγκες των προσφύγων, ενώ από την άλλη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι ο στρατός δεν θα εμπλακεί

στην Ειδομένη.

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αποχώρησαν από τον καταυλισμό της Ειδομένης επικαλούμενες λόγους ασφαλείας, εξαιτίας των εντάσεων που παρατηρούνται μεταξύ των προσφύγων, με αποτέλεσμα η ήδη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή να γίνεται ακόμη δυσχερέστερη, με προβλήματα να αναμένονται ακόμη και σε ότι αφορά τη σίτιση των χιλιάδων ανθρώπων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην περιοχή.

Όπως τόνισε ο κ. Τόσκας, στον πρόχειρο καταυλισμό πρόκειται να σταλεί ο στρατός, προκειμένου να βοηθήσει στην κάλυψη ανθρωπιστικών αναγκών των προσφύγων και των μεταναστών, όπως η σίτισή τους.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε άγνοια για την δήλωση του κ. Τόσκα και ξεκαθάρισε πως ο στρατός δεν πρόκειται να εμπλακεί στην Ειδομένη, καθώς «οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι ούτε catering ούτε υπηρεσία ασύλου προσφύγων».

Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο στρατός ανέλαβε ένα έργο συγκεκριμένο όταν το ζήτησε ο πρωθυπουργός, να φτιάξει τις υποδομές άμεσα και να οργανώσει την λειτουργία τους. Όμως, η Ειδομένη δεν είναι οργανωμένο κέντρο και ο στρατός δεν πρόκειται να εμπλακεί. «Εάν η Ειδομένη μετατραπεί σε ανοιχτό κέντρο, αυτό σημαίνει ότι δεν θα πηγαίνουν στις οργανωμένες δομές οι πρόσφυγες και οι μετανάστες», τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Οι φόβοι του Γιάννη Μουζάλα

Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές στην Ειδομένη, με την κυβέρνηση ωστόσο να αυξάνει τις προσπάθειές της ώστε κάτι τέτοιο να μην συμβεί ανέφερε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

«Φοβόμαστε για θανάτους σε όλη αυτή την αλυσίδα και είχαμε θανάτους, είχαμε θανάτους από πνιγμούς, είχαμε θανάτους και βίαιους θανάτους στην πορεία από τα Σκόπια προς τη Γερμανία στη στεριά, έχουμε πορνεία, έχουμε κυκλώματα παράνομα, έχουμε χίλια πράγματα, είναι συνυφασμένα. Η παρέμβασή σου θα είναι να τα μειώσεις, να τα εξαφανίσεις δεν θα μπορέσεις ποτέ», τόνισε.

Πρόσθεσε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha: «Η φροντίδα μας είναι να μην πεθάνει παιδάκι στον καταυλισμό της Ειδομένης, αλλά αυτό είναι κάτι που κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να το εγγυηθεί για οπουδήποτε υπάρχει αυτού του μεγέθους το προσφυγικό ρεύμα. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι αυξάνουμε συνέχεια τις προσπάθειές μας ώστε αυτό να μην συμβεί», συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμα: Καμμένος: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Μουζάλα [βίντεο]

The post Διαφωνία στην κυβέρνηση για την εμπλοκή του στρατού στην Ειδομένη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα