Δεν έχω ξαναδεί Game of Thrones – Όσα είδαμε στο 1ο επεισόδιο από έναν «πρωτάρη»

07:15 9/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Το Game of Thrones επέστρεψε μετά από 9 μήνες που πέρασαν από το φινάλε του 3ου κύκλου όπου είδαμε στο 9ο επεισόδιο τον Ρομπ Σταρκ και την μητέρα του Κέιτλιν να σφραγίζουν με την δολοφονία τους την πτώση του Οίκου των Σταρκ. Και μπορούμε να πούμε ότι μας «γκάστρωσε» τόσο μέχρι να αρχίσει, ώστε εξακόντισε τις υψηλές προσδοκίες μας πολύ χαμηλά. Πώς όμως είδε το 1ο επεισόδιο του 4ου κύκλου ένας που δεν έχει ξαναδεί τη σειρά και που δεν είχε υψηλές προσδοκίες λόγω του πως ολοκληρώθηκε η τρίτη

σεζόν;

Η αλήθεια είναι ότι ακούγοντας πολλούς που δεν είναι χθεσινοί στην παρακολούθηση της σειράς, αντιλήφθηκα πως απογοητεύτηκαν και ίσως βαρέθηκαν κάπως με το πως εκτυλίχθηκε αυτό το πρώτο επεισόδιο της νέας μέρας που ξημέρωσε για τα Επτά Βασίλεια.

Τι περιελάμβανε αυτή η νέα μέρα; (ακολουθούν spoilers)

Το κλείσιμο μιας σελίδας στο βιβλίο με τις κόντρες για τον Οίκο των Λάνιστερ και την ύπαρξη ενός καινούργιου μετώπου που ίσως αποδειχτεί και μοιραίο για τους «Λάνις». Και αυτό το μέτωπο επισφραγίζεται με την εμφάνιση ενός φρέσκου προσώπου στη σειρά, του Όμπεριν Μαρτέλ, ο οποίος ομολογεί στον Τίριον ότι ο λόγος που εκπροσωπεί αυτός τον Οίκο του στο γάμο του Τζόφρι και όχι ο πρωτότοκος είναι ότι θέλει να σκοτώσει τον Τάιγουιν και να εκδικηθεί για την δολοφονία των ανιψιών του και το βιασμό και δολοφονία της αδερφής του.

Την ίδια στιγμή η Ντενέρις συγκεντρώνει τα στρατεύματα της που αποτελούνται και από απελευθερωμένους σκλάβους και μαζί με τους φλογοβόλους δράκους της ξεκινάει για να αφανίσει το King's Landing.

Παράλληλα, βλέπουμε και τις ετοιμασίες του Τόρμουντ και της Ίγκριτ να χτίσουν στρατό με την βοήθεια του Μανς.

Σε αυτό το πρώτο επεισόδιο φαίνεται πως στόχος είναι να ηρεμήσει το κοινό μετά τους δύο θανάτους του Κόκκινου Γάμου και γι΄αυτό επικεντρώνεται περισσότερο στις ερωτικές σχέσεις, όπως του Τίριον με την Σέι, του Τζέιμι με την θυμωμένη Σέρσεϊ και τα όργια του Όμπεριν με την Ελάρια.

Σίγουρα, ένας που αποφάσιζε να το δει για πρώτη φορά δεν θα μπορούσε να πειστεί να το ξαναδεί απ΄όλα αυτά, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα από τον Τζον Σνόου που μιλάει για το πόσο ζήλευε τον Ρομπ και που προσπαθεί να προετοιμάσει το συμβούλιο, το αίνιγμα με τα δύο σπαθιά που φτιάχτηκαν αποκλειστικά για τον Τάιγουιν και τον Τζέιμι από βαλυριανό ατσάλι και με την κορωνίδα όλων αυτών, το τέλος, με την Αρία και τον Hound να αποτελούν ένα αχτύπητο δίδυμο και την Αρία να πληρώνει με το ίδιο νόμισμα τον δολοφόνο του φίλου της Λόμι, μπήγοντας του στον λαιμό το σπαθί της, που της το είχε κλέψει στην 2η σεζόν.

https://www.youtube.com/watch?v=NH4wHU2_uyk

Ένας πρωτάρης βρέθηκε στην απαρχή 6 νέων ιστοριών που θα μας απασχολήσουν στον 4ο κύκλο και θα καλύψουν το δεύτερο μισό του τρίτου βιβλίου. Two Swords it is then...

Keywords
Τυχαία Θέματα