Χορεύτρια που έχασε το πόδι της στον Μαραθώνιο της Βοστόνης χόρεψε ξανά μπροστά στο κοινό!

Οι γιατροί της είχαν κόψει τα φτερά ανακοινώνοντάς της ότι δεν θα ξαναχόρευε ποτέ ξανά στη ζωή της. Εκείνη το έβαλε πείσμα, έκανε τεράστια βήματα προόδου και μαζί με τη βοήθεια φυσικοθεραπευτών, αλλά και αυτή των ειδικών του ΜΙΤ -που σχεδίασαν το προσθετικό πόδι- κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και να χορέψει και πάλι ρούμπα μπροστά στο κοινό της.

Η επαγγελματίας χορεύτρια Αντριάν Χάσλετ- Ντέιβις βίωσε τον εφιάλτη όταν βρέθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη στο νοσοκομείο τραυματισμένη πολύ σοβαρά στο πόδι

της. Ήταν από τους μεγάλους άτυχους της τρομοκρατικής επίθεσης στις 15 Απριλίου του 2013 με βόμβα στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, κατά τον οποίο τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και 250 τραυματίστηκαν βαριά.

Όλοι πίστευαν πως δεν θα μπορέσει να χορέψει ξανά, καθώς οι γιατροί, λόγω των τραυμάτων της, αναγκάστηκαν να της ακρωτηριάσουν το πόδι από το γόνατο και κάτω. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, η Άντριαν, χόρεψε ρούμπα υπό τους ήχους του τραγουδιού του Ενρίκε Ινγκλέσιας «Ring My Bells», μπροστά στο κοινό σε μια πολύ ξεχωριστή βραδιά για εκείνη και τους φαν του χορού στο συνέδριο TED του Βενκούβερ.

«Είμαι ενθουσιασμένη που χορεύω ξανά. Η επιστροφή μου στο χορό μπορεί να εμπνεύσει κι άλλους ανθρώπου να μην τα παρατήσουν», δήλωσε η ίδια. Το προσθετικό πόδι που σχεδιάστηκε για αυτήν παρέχει «φυσικά επίπεδα δύναμης, ώστε να βοηθά τους χορευτές στις κινήσεις τους», τόνισαν οι ειδικοί του ΜΙΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα