Χανς Βέρνερ Ζιν: Η Ελλάδα είναι σαν τη Μογγολία- Κυκλοφορούν με iPad αλλά δεν έχουν δρόμους

Την Ελλάδα, τη χώρα του Πνεύματος και του Πολιτισμού, συγκρίνει ο Γερμανός οικονομολόγος, εργολάβος της επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, Χανς-Βέρνερ Ζιν με την Μογγολία. Μέσω της οικονομικής επιθεώρησης Wirtschaftswoche, ο πρόεδρος του ινστιτούτου IfO του Μονάχου δεν χάνει την ευκαιρία να ρίξει την... χολή του

για την Ελλάδα.

Τα κοινά σημεία αλλά και οι... διαφορές μας με την Μογγολία

«Στις πόλεις επικρατεί μια άγρια οικιστική ανάπτυξη, η οποία εξαιτίας της έλλειψης μια λειτουργούσας πολεοδομίας παραπέμπει σε διεφθαρμένα συστήματα δημόσιας διοίκησης. Δεν λείπουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα, τα iPads, οι επίπεδες τηλεοράσεις… και τα καταστήματα Louis-Vuitton, ωστόσο λείπουν δρόμοι και άλλα στοιχεία δημόσιων υποδομών», δηλώνει ο οικονομολόγος, Χανς-Βέρνερ Ζιν, ενώ συνεχίζει το παραλήρημα λέγοντας «Και οι δύο χώρες είναι αναδυόμενες οικονομίες, οι οποίες σύμφωνα με τους κανόνες του ΟΟΣΑ δεν ανήκουν στις ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη».

«Το επίπεδο διαβίωσης είναι αξιοπρόσεκτο αλλά παραμορφωμένο. Με εξαίρεση την αγροτική οικονομία, νέες θέσεις εργασίας προσφέρουν το κράτος, το εμπόριο, και οι διεθνείς οργανισμοί. 'Η Ελλάδα αγοράζει τομάτες από την Ολλανδία και ελαιόλαδο από της Γερμανία» αναφέρει σε άλλο σημείο της έκθεσής του ενώ κλείνει επισημαίνοντας πως η Μογγολία ζει από την εξαγωγή του ορυκτού της πλούτου, ενώ η Ελλάδα από την εξαγωγή των χρεογράφων της.

Keywords
Τυχαία Θέματα