«Μπαϊράκι» των Παπανδρεϊκών στην ενωμένη Κεντροαριστερά παρά την απόφαση Βενιζέλου

«Αντάρτικο» φαίνεται πως σήκωσαν αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την απόφαση και τις δηλώσεις Βενιζέλου σχετικά με την συμμετοχή του κόμματος στον ευρύτερο κεντροαριστερό-μεταρρυθμιστικό φορέα. Οι αντιρρησίες φαίνεται πως προέρχονται από το «Παπανδρεϊκό μπλοκ» της κίνησης 75, με μπροστάρηδες τον Θάνο Μωραϊτη και τον Μιχάλη Καρχιμάκη, ωστόσο

η βούληση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως υπερισχύει των στελεχών που εκφράζουν τη αντίρρησή τους στην απόφαση.

Την έντονη επιθυμία του για συμμετοχή στον νέο μεταρρυθμιστικό πόλο εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και στην συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η οποία πραγματοποιήθηκε εχθές Τρίτη.

Στη συζήτηση των δύο ανδρών , κυριάρχησε το ζήτημα της «Κίνησης των 58» την οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται πως βλέπει θετικά. Μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε την επιτακτικότατα της δημιουργίας ενός νέου μεταρρυθμιστικού πόλου ο οποίος θα καλύψει το κενό μεταξύ δεξιάς και κομμουνιστικής αριστεράς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης και οι πιθανοί τρόποι μετάβασης του ΠΑΣΟΚ στο νέο σχήμα, μια παράμετρος που προκαλεί πονοκέφαλο στον κ. Βενιζέλο, καθώς δεν είναι λίγες οι εσωκομματικές φωνές που διαφωνούν με την ενεργή συμμετοχή και εμπλοκή του ΠΑΣΟΚ στην όλη προσπάθεια. Πέραν αυτού, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αντιμετωπίζει ήδη αρκετές ενδοκομματικές αντιδράσεις ,οι οποίες προέρχονται από την στήριξη του στις αποφάσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά και από την αποδοχή εκ μέρους του της εισαγωγής εισιτηρίου 25 ευρώ στα νοσοκομεία.

Τέλος , παρά τις έντονες διαφωνίες και της ΔΗΜΑΡ στο «κίνημα της Ελιάς», ήδη ευρεία είναι η συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων ενώ έντονος είναι ο διάλογος για την επόμενη ημέρα του πολιτικού σχεδιασμού, καθώς υπάρχουν φήμες για έντονη δραστηριοποίηση του νεοσύστατου ,όπως φαίνεται, φορέα στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και στις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2014.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα