Ασφυκτικό πρέσινγκ σε Κουβέλη,από Σαμαρά – Βενιζέλο!

Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησαν στη συνάντησή τους, πως θα πρέπει να συνεχίσουν την πίεση προς τον Φώτη Κουβέλη, αφού θέλουν να πορευτούν με τρικομματική κυβέρνηση.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, «έκλεισε το μάτι» στη ΔΗΜΑΡ, δηλώνοντας πως υιοθετεί τη ρήτρα ισοδυνάμων ενώ μίλησε

και για θεσμικές αλλαγές στα εργασιακά.

Στη συνάντηση που είχαν χθες, ο Αντώνης Σαμαράς είπε στον Φώτη Κουβέλη πως με το που ξεπεραστούν οι «σκόπελοι» θα χαράξουν άλλη πολιτική. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ φάνηκε για άλλη μια φορά άκαμπτος, σε ό,τι έχει να κάνει με τα εργασιακά, ενώ αυτό που διαφάνηκε είναι πως θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Πάντως, στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει προβληματισμός για το αν θα πρέπει η ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει στην κυβέρνηση, αν δεν ψηφίσει τα μέτρα. Οι Νικήτας Κακλαμάνης και Άδωνις Γεωργιάδης, στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ζήτησαν την έξοδο σε περίπτωση άρνησης, ενώ σε παρόμοιο μήκος κύματος κινούνται και στο ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, με σκοπό να πιέσει τον Φώτη Κουβέλη:

«Θέλουμε η ΔΗΜΑΡ να μείνει μέσα στο κυβερνητικό σχήμα και θα καταβάλουμε μέχρι τέλους κάθε δυνατή προσπάθεια. Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε πάρα πολλές δυσκολίες και εντάσεις, γιατί οι αποφάσεις είναι δύσκολες και το κόστος μεγάλο. Η εμπειρία είναι τραυματική και για το κόμμα και για τα στελέχη του. Αλλά δεν παίζουμε με την τύχη της χώρας, δεν υπεκφεύγουμε, δεν κρυβόμαστε, δεν λέμε μισόλογα. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».

Keywords
Τυχαία Θέματα