Η κρίση έφερε κοινωνικές αναταραχές και διάλυση!

Δυσοίωνο βλέπουν το μέλλον της Ευρώπης οι αναλυτές οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για κοινωνικές αναταραχές, φτώχεια, συγκρούσεις, μέχρι και διάσπαση της Ευρωζώνης λόγω της οικονομικής κρίσης.

Στο άρθρο «Η οικονομία της Βρετανίας θα “πάρει κεφάλι” στην ΕΕ, την ώρα που χώρες με εθνικό νόμισμα θα βιώσουν καταστροφικές αναταρχές, δηλώνουν οι αναλυτές», η Daily Mail, επιλέγει μάλιστα να βάλει φωτογραφία από συγκρούσεις διαδηλωτών

και αστυνομικών στην Αθήνα.

Kοινωνικές αναταραχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι αναλυτές εκφράζουν τον φόβο πως η οικονομική κρίση εντός της Ευρωζώνης θα προκαλέσει κοινωνικές αναταραχές παρόμοιες με αυτές που έχουμε δει στην Ελλάδα. Κάθε τόσο, επισημαίνει το άρθρο, διαδηλωτές που εναντιώνονται στα μέτρα λιτότητας συγκρούονται με την Αστυνομία.

«Η κατάσταση της οικονομίας σε ορισμένα σημεία της Ευρώπης κινείται από το κακό στο καταστροφικό» λέει ο Ντάγκλας ΜακΓοουίλιαμς του Κέντρου Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών. «Υπάρχει κίνδυνος τα οικονομικά προβλήματα να οδηγήσουν σε κοινωνικές αναταραχές όσο μεγαλώνει η ανεργία και οι κυβερνήσεις ξεμένουν από χρήματα», επισημαίνει.

Μάλιστα παρουσίασε στοιχεία που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη στα οποία αποδεικνύεται πως οι άνθρωποι στην χώρα μας στρέφονται απεγνωσμένοι σε ακραίες λύσεις όπως οι ληστείες και η πορνεία.

«Οδηγούμαστε σε μία κατάσταση δίχως προηγούμενο για την οικονομία της Δύσης εν καιρώ ειρήνης» επισημαίνει, ενώ προειδοποίησε πως φαινόμενα παρόμοια με αυτά της Ελλάδας δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν και σε άλλες χώρες όπως η Ιταλία.

Δεν διστάζει επίσης να προτείνει την διάσπαση της Ευρωζώνης -παρά τις συνέπειες- προκειμένου να ανακουφιστούν οι οικονομίες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Η ανάδυση της Βρετανίας ως «υπερδύναμη»

Σύμφωνα με την ανάλυση του Κέντρου Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών, ηγετικό ρόλο μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών αναμένεται να αποκτήσει η Μεγάλη Βρετανία μέσα στα επόμενα χρόνια. Την ίδια ώρα οι αναλυτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδείνωση της κρίσης η οποία και θα πλήξει πολλές από της χώρες της Ευρώπης.

Όπως επισημαίνει το Think Tank αυτό, η παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μειωθεί φέτος κατά 0,1% και από τα έτη 2013-2014 θα αρχίσει να ανακάμπτει και πάλι. Στην ίδια ανάλυση φαίνεται παράλληλα ότι ακόμη και οι ισχυρότερες ευρωπαϊκές οικονομίες θα «μείνουν πίσω» με ανάπτυξη 0,8% ανάπτυξη φέτος και 1,4% του χρόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα