Ας βοηθήσουμε όλοι την Αλεξάνδρα να πάρει μέρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο!

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στα 28 της χρόνια είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της δύναμης της θέλησης.

Γράφει η Ελένη Λαζάρου

Αν και έχει διαγνωστεί με Stiff Person Syndrome, μια σπάνια νευρολογική διαταραχή, εξελικτικής φύσεως, που πλήττει κυρίως τους μυς, οδηγώντας σταδιακά σε κινησιολογικές δυσλειτουργίες και μυϊκή ακαμψία μετά από παρατεταμένη κίνηση, η ίδια έγινε αθλήτρια κολύμβησης, χορεύτρια, λογοθεραπεύτρια και προσπαθεί κάθε μέρα να γίνεται καλύτερη και να εμπνέει χαμόγελο και αισιοδοξία στους συνανθρώπους

της.

Είναι πολύ δραστήρια social media και ανεβάζει στο Facebook βιντεάκια στα οποία τραγουδάει στην νοηματική τραγούδια που έχουν κάτι να πουν. Με τις επιδόσεις της στην κολύμβηση εξασφάλισε την συμμετοχή της στου παραολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο αλλά δεν έχει τα χρήματα να πάρει μαζί της τον προπονητή της και τον συνοδό που χρειάζεται. Γιαυτό η ομάδα Unique Life ξεκίνησε στο Ίντερνετ την καμπάνια «Bοηθείστε την Αλεξάνδρα να πάρει μέρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες».

Ας βοηθήσουμε όλοι την Αλεξάνδρα να πάρει μέρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο!

Κινείται με οδηγό τα χέρια της και δυο ρόδες αλλά κολυμπά , χορεύει και βοηθά τους συνανθρώπους της.Έχει πετύχει κορυφαίες διακρίσεις και ρεκόρ σε αγώνες για Αμεα.Ονειρεύεται να πάρει μέρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο αλλά δεν έχει τα μέσα.

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου μιλά στο koolΝews.gr

Πως ξεκίνησες το κολύμπι και τον αθλητισμό;

«Ξεκίνησα στην παραλία του ΠΙΚΠΑ Βούλας, η οποία είναι ειδικά διαμορφωμένη για άτομα με αναπηρίες. Έκανα εθελοντισμό εκεί και έτσι είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μια Ελληνοαμερικανίδα εθελόντρια, η οποία με βοήθησε και με προέτρεψε να ασχοληθώ με την κολύμβηση, μαζί με την εθελοντική ομάδα των Tandem, που με έκαναν να μη φοβάμαι το νερό.

Ήταν μια εξελικτική διαδικασία, η οποία στη συνέχεια με οδήγησε στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, όπου γνώρισα τον τωρινό μου προπονητή, Μιχάλη Νικόπουλο. Κάναμε αρχικά προπονήσεις σε θεραπευτικό πλαίσιο, όπου κοιτούσα τις αντοχές και τις δυνάμεις μου. Οι χρόνοι μου ενέπιπταν στα όρια των πανελλήνιων αγώνων κι έτσι ξεκίνησα με πολύ ενθουσιασμό, ανήκοντας πλέον στην Εθνική ομάδα. Πήρα το πρώτο μου χρυσό μετάλλιο το 2011 και συνεχίζω να παίρνω μέρος σε αγώνες σε πανελλήνιο , πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, στην κατηγορία του S3».

Τι διακρίσεις έχεις πετύχει ως τώρα;

«Είμαι αθλήτρια κολύμβησης του αθλητικού σωματείου Α.Με.Α ΤΥΡΤΑΙΟΣ. Προπονητής μου είναι ο κ. Μιχάλης Νικόπουλος. Οι προπονήσεις μας γίνονται στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ και στο κολυμβητήριο της Μεταμόρφωσης. Από το 2012 λαμβάνω μέρος στα πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης ΑΜεΑ. Είμαι κάτοχος των Πανελληνίων ρεκόρ στην κατηγορίας S3 στα 50μ. και 100μ. ελεύθερο και 50μ. ύπτιο Από το 2013 είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας, της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Α.Με.Α.

Έχω λάβει μέρος στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες το 2014 στην Ολλανδία(Eidhoven)(7η θέση στα 50 ύπτιο) , στο διεθνές τουρνουά του Βερολίνου το 2015 και στους Παγκόσμιους αγώνες το 2015 στην Αγγλία (Glaskow) όπου κατέλαβα την 6η θέση στα 100m ελεύθερο, την 9η θέση στα 50 ύπτιο και την 8η θέση με την ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ50μ. Για το 2016 με την Εθνική ομάδα προγραμματίζω να λάβω μέρος : Στους διεθνείς αγώνες κολύμβησης στην Νάουσα (19 Μαρτίου ) Στους πανευρωπαϊκούς αγώνες κολύμβησης στην Ισπανία (Funchal 30 april-6May) Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ Στο διεθνές meeting του Βερολίνου (Berlin7-12 June) Στους Παραολυμπιακούς αγώνες του ΡΙΟ το 2016. (Rio 7-18 Sept)».

Η καμπάνια «βοηθείστε την Αλεξάνδρα να πάρει μέρος στους Παραολυμπιακούς του Ρίο» πως γεννήθηκε;

«Αυτή η καμπάνια έγινε από μια ομάδα τη Unique Life ώστε να μπορέσω να έχω μαζί μου το προπονητή μου και τη συνοδό που χρειάζεται στους αγώνες !

Έχω ήδη εξασφαλίσει με τις επιδόσεις μου την συμμετοχή μου για το 2016 στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης στην Ισπανία και στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Ωστόσο, σε αυτήν την προσπάθειά για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει των Παραολυμπιακών αγώνων, είναι απαραίτητη η εξασφάλιση οικονομικής βοήθειας. Η καθημερινή μετακίνησή μου για τις προπονήσεις, η αγορά του αγωνιστικού μου εξοπλισμού και το κόστος μετακίνησης του προπονητή μου και της συνοδού μου στους αγώνες δυστυχώς δεν καλύπτονται από το Ελληνικό κράτος. Μέσα σε ένα περιβάλλον γενικότερης οικονομικής κρίσεως, τέτοιες προσπάθειες ίσως θεωρούνται δευτερεύουσες».

1 από 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Τι σημαίνει για σένα η συμμετοχή σου στους Παραολυμπιακούς του Ρίο;

«Το να κάνει κάποιος αυτό που τον ευχαριστεί , στην προκειμένη περίπτωση Κολύμβηση, είναι κάτι που τον γεμίζει χαρά... τον κάνει να θέλει να προσπαθήσει για κάτι καλύτερο ! Παλεύει καθημερινά για να πετύχει ακόμα ένα μικρό βήμα. Οι μετακινήσεις σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά ούτε και ακατόρθωτη.

Για μένα αυτοί οι αγώνες συγκεκριμένα είναι μια διαδικασία του να κατανοήσω τις δυνατότητες μου τις αντοχές μου, σωματικές και ψυχικές! Θα ζήσω μια διαδικασία ακόμη πιο απαιτητική... και συνάμα πιο συναρπαστική για το λόγο του πρόκειται για μια συμμετοχή , όπου ο κόσμος νιώθω ότι συμμετέχει πιο ενεργά! Η ίδια προετοιμάζομαι πολύ καιρό για αυτό το σκοπό και θέλω να φανώ αντάξια του κόπου και των προσπαθειών μου! Θέλω η χώρα μου και οι δικοί μου κυρίως άνθρωποι να νιώσουν και να ζήσουν ευχάριστα μια τυχόν επιτυχία μου».

Ο χορός πως μπήκε στην ζωή σου;

«Ο Χορός Είναι κάτι που με εκφράζει , άλλοτε τα πάω καλά κι άλλοτε είμαι κάπως ατσούμπαλη. Δεν έχω σωστή άποψη για το τι είναι ο χορός, δεν τον έχω διδαχτεί. Αλλά είναι μια ασχολία που με αποφορτίζει σωματικά και ψυχικά».

Στην σελίδα σου στο Facebook έχεις ανεβάσει πολλά βίντεο όπου ερμηνεύεις γνωστά τραγούδια στην νοηματική. Πως έμαθες αυτή τη γλώσσα και γιατί;

«Νοηματική έμαθα στους Αμπελόκηπους με καθηγητές μου τον κύριο Γαλάνη και την κυρία Τσεκούρα . Για μένα η νοηματική ήταν ο πιο εύκολος τρόπος να αποστηθίσω ένα κείμενο ..μια πληροφορία ένα τραγούδι. Έτσι ξεκίνησα να βλέπω βίντεο κυρίως ατόμων από το εξωτερικό ..όπου συνδύαζαν το τραγούδι με τη νοηματική γλώσσα !! Σκεφτόμουν πάντα πως θα μπορούσαμε να εντάξουμε ανθρώπους με κώφωση σε μια διαδικασία του να μπορούν κομμάτια από τραγούδια να τα κάνουν σωματική μελωδία. οι ίδιο το γνωρίζουν βεβαίως μια χαρά.

Οπότε θέλησα και η ίδια να το μάθω και να δώσω την ευκαιρία στον εαυτό μου σε φίλους μου και άλλους, να «γευτούν» κι έναν άλλο κόσμο πιο μαγευτικό για τα δικά μου μάτια. Σίγουρα δεν είναι απόλυτα σωστή η απόδοση των κομματιών αλλά για μένα είναι σημαντικό η προσπάθεια σε κάθε τι που κάνουμε κι ας μην είναι τέλειο έστω να είναι αξιοπρεπές !! Αγαπώ τους ανθρώπους με κώφωση και γενικά ανθρώπους με ιδιαιτερότητες ! Γι’ αυτό θέλησα να ασχοληθώ με ανθρώπους με σωματικές και άλλες αναπηρίες. Όπως μπορώ η ίδια να βοηθήσω».

Τα όνειρά σου για το μέλλον;

«Έχω βάλει στόχους να μην παραμείνουν όνειρα αλλά να μπορώ να τα πραγματοποιήσω! Να μπορώ να παραμείνω για αρκετό καιρό ακόμη στον αθλητισμό κι ότι γενικά με γεμίζει σαν άνθρωπο . Να καταφέρω να είμαι σωστή πρώτα με μένα και με τα θέλω μου κι έτσι να δίνω χαρά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Το νόημα της ζωής είναι να ξεπερνάς τις δυσκολίες και να γίνεσαι πιο δυνατός μέσα από τις καταστάσεις και αυτό πρέπει να το αποδεικνύεις σε κάθε σου κίνηση. Θέλω να παίρνουν δύναμη και οι άλλοι από εμένα, είναι μια παρότρυνση, ένα μήνυμα που πρέπει να δίνει ο ένας στον άλλο, για να μπορείς, πάνω από όλα, να κρατάς την ψυχή σου όρθια, ακόμα και αν το σώμα, δε σε ακολουθεί όσο θα ήθελες».

The post Ας βοηθήσουμε όλοι την Αλεξάνδρα να πάρει μέρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα