Κυριάκο σύνελθε!!! – Γράφει ο Παύλος Ελευθερόπουλος

Όχι πως δεν το περίμενε ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Όχι πως δεν είχε πάρει τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Απλώς δεν φανταζόταν το μέγεθος της δυσαρέσκειας των ευρωπαίων συμμάχων της ΝΔ απέναντι στην αντιπολιτευτική τακτική που το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να ακολουθήσει.

Γράφει ο Παύλος Ελευθερόπουλος

Η στάση του «όχι σε όλα» και η υιοθέτηση του κάθε αιτήματος της κάθε κοινωνικής και επιχειρηματικής ομάδας συμφερόντων από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας

είναι γεγονός ότι δυσαρέστησε σφόδρα τους ευρωπαίους που στο πρόσωπό του είδαν εσχάτως έναν πολιτικό που με την στάση του θέτει σε κίνδυνο την τελευταία και κρισιμότερη φάση της εφαρμογής των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. «Κυριάκο σύνελθε» ήταν η φράση που κουράστηκε να ακούει κατά την διάρκεια των συναντήσεων που είχε στο παρθενικό του ταξίδι στην έδρα των μεγάλων ευρωπαικών αποφάσεων. Ήταν, δε, τέτοια η ένταση των επιπλήξεων που ο Κυρ. Μητσοτάκης δέχθηκε στις Βρυξέλλες που βιάστηκε να ξεκινήσει έναν αγώνα αντιστροφής των αρνητικών εντυπώσεων που πρόλαβε μέσα σε ένα μήνα να δημιουργήσει σε έναν χώρο που παραδοσιακά αποτελούσε φιλικό γήπεδο για τους συντηρητικούς πολιτικούς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ το πρώτο που οι συνομιλητές του έδωσαν να καταλάβει, ήταν πως το προσφυγικό δεν ενδείκνυται για μικροκομματικές επιδιώξεις και αναγκάστηκε να προβεί σε «διορθωτικές» δηλώσεις. «Αν η κυβέρνηση κινηθεί σε κάποια θέματα στην σωστή κατεύθυνση, τότε δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να την στηρίξουμε», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην κοπή της πίττας της κομματικής οργάνωσης των Βρυξελλών. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι έστω και με καθυστέρηση η κυβέρνηση κινείται προς την σωστή κατεύθυνση στο πρσφυγικό έχοντας εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. «Στο προσφυγικό», συνέχισε «δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για διαμόρφωση εθνικής γραμμής», και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν θα αποδώσει γιατί και στην Ευρώπη αναπτύσσονται λαϊκιστικές φωνές και υπάρχουν χώρες που προσπαθούν να αποφύγουν τις ευθύνες τους».

Και αν στις δημόσιες τοποθετήσεις του ο Κυρ. Μητσοτάκης φρόντισε να δείξει συμμόρφωση στις επιπλήξεις των ευρωπαίων συνομιλητών του ως προς την στάση του κόμματός του στο προσφυγικό, στις κατ' ιδίαν συζητήσεις έδωσε τις απαραίτητες υποσχέσεις πως θα αφήσει στην άκρη τις αντιπολιτευτικές κορώνες τόσο στο θέμα του ασφαλιστικού όσο και στην περίπτωση της αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στην χώρα. Μιας και όσο και αν ακούγεται παράδοξο, η κυβέρνηση διαθέτει την πλήρη στήριξη των θεσμών στην περίφημη μάχη της κατά της διαπλοκής και των βαρόνων της ενημέρωσης.

The post Κυριάκο σύνελθε!!! – Γράφει ο Παύλος Ελευθερόπουλος appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα