Απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ: Ο βίος και πολιτεία του «νονού της νύχτας» Γιάννη Λαγού

Εκβιασμοί, προστασία σε μαγαζιά της νύχτας, διακίνηση γυναικών με σκοπό την πορνεία. Παράνομη οπλοφορία και μάλιστα με «βρώμικο» όπλο κι ακόμη αναρίθμητες προσαγωγές σε αστυνομικά τμήματα, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη, για συμμετοχή σε επεισόδια με πρωταγωνιστές ομοϊδεάτες του, Χρυσαυγίτες.

Αυτά περιλαμβάνουν ο «βίος και πολιτεία»

του βουλευτή της Β’ Πειραιά Γιάννη Λαγού.

Η ΔΡΑΣΗ

«Ο Λαγός μεσολαβεί για το σπάσιμο επιταγών και εισπράττει σχετική αμοιβή γι΄αυτό ενώ συμμετέχει σε «προστασίες» μαγαζιών και εκβιασμούς, καθώς και σε διακίνηση γυναικών με σκοπό την πορνεία», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε μια από τις εκθέσεις της ΕΥΠ την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας σημερινό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ. Μάλιστα, στην έκθεση αναφέρονται συγκεκριμένα πρόσωπα ως συνεργάτες του σ’ αυτήν την ποινική του δράση.

Αναφέρονται συγκεκριμένα δύο πρόσωπα. Ο ένας είναι ο Γ.Μ ο οποίος είναι γνωστό στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Για το δεύτερο πρόσωπο που αναφέρεται στην έκθεση ως συνεργός του Λαγού στα εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, η ΕΥΠ φέρεται να γνωρίζει μόνο το μικρό του όνομα Χρήστος.

Σε άλλη αναφορά γίνεται λόγος για την είσπραξή της αμοιβή τους από το σπάσιμο λογαριασμών έχει χρησιμοποιήσει συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ανήκει σε στενό συγγενικό του πρόσωπο.

Η ΕΥΠ μάλιστα συνεχίζει την έκθεσή της με εκτενείς αναφορές και στην 25χρονη σύντροφό του Νικόλ Μπενέκη η οποία έχει αναπτύξει ιδιαίτερα έντονη δράση στις οργανώσεις του Πειραιά και περισσότερο στην οργάνωση της Νίκαιας, έχοντας μάλιστα ρόλο «ιδεολογικής καθοδηγήτριας». Η Νικόλ Μπενέκη συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, ενώ στις συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής περιλαμβάνεται σειρά τηλεφωνημάτων που έγιναν από τον Λαγό αλλά και άλλους κατηγορούμενους προς αυτή. Μάλιστα, στην ίδια αποδίδεται και ρόλος κυνηγού πληροφοριών για τις κινήσεις της Αστυνομίας.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Πρόσωπο κλειδί πάντως για την ενημέρωση του Λαγού ως προς τις κινήσεις της αστυνομίας χαρακτηρίζεται σε έκθεση της ΕΥΠ που αφορά τον συλληφθέντα Χρυσαυγίτη βουλευτή ο Σωτήρης Δεβελέκος. Πρόκειται για τον πρώην οδηγό και φρουρό του Νίκου Μιχαλολιάκου ο οποίος συνελήφθη στις αρχές της περασμένης εβδομάδας επειδή σε έρευνες που είχαν γίνει στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του είχαν βρεθεί ένα αεροβόλο όπλο, δύο μεγάλες κροτίδες και ένα στιλέτο τύπου πεταλούδα.

Σύμφωνα με την έκθεση του Φεβρουαρίου 2012 «άτομο που πληροφορεί τον Λαγό για τις κινήσεις της αστυνομίας είναι ο Δεβελέκος Σωτήριος, ο οποίος λαμβάνει πληροφορίες από αστυνομικούς (ο ίδιος έχει ενημερώσει τον Λαγό για τις κινήσεις της αστυνομίας στα επεισόδια στον Άγιο Παντελεήμονα)». Στην ίδια έκθεση μάλιστα, επισημαίνεται ότι στις 26 Ιουλίου του 2011 ο νυν Χρυσαυγίτης βουλευτής είχε συλληφθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά «καθώς σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του το υπ’ αριθμόν HRW776 πιστόλι μάρκας Glock με γεμιστήρα 12 φυσιγγιών των 9mm χωρίς να διαθέτει άδεια οπλοφορίας και οπλοκατοχής. Το συγκεκριμένο όπλο, το οποίο κατασχέθηκε απασχολούσε ως απολεσθέν από την 1/5/2005, από συμβάν στην πρώην Γιουγκοσλαβία».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα