Σε λίστα αναμονής μπαίνουν κάθε μέρα τουλάχιστον 40 άτομα για την εντατική στην Αττική

Καταγγελία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΕΙΝΑΠ) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι καθημερινά μπαίνουν σε άτυπη «λίστα αναμονής» για ένα κρεβάτι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας άνω των 40 ασθενών μονάχα στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Οι γιατροί, σύμφωνα με δημοσίευμα της naftempiriki.gr αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «η πολιτική των άγριων περικοπών στο δημόσιο σύστημα υγείας κρατά αυτή τη στιγμή «κλειστά», λόγω έλλειψης προσωπικού, 200 έτοιμα, εξοπλισμένα κρεβάτια ΜΕΘ.

Με δεδομένο ότι σε κάθε κρεβάτι ΜΕΘ νοσηλεύονται περίπου 28 ασθενείς το χρόνο, τα 200 «κλειστά»

κρεβάτια στερούν πολύτιμες υπηρεσίες για τη διατήρηση στη ζωή σε συνολικά 5.600 ασθενείς, σημειώνουν και προσθέτουν: «Και δε χάνονται μόνο οι ζωές εκείνων που δεν έχουν την υποστήριξη των ΜΕΘ, αλλά και εκείνων που θα μπορούσαν να χαρίσουν ζωή με τη δωρεά οργάνων, σε περίπτωση έλευσης του μοιραίου».

Τέλος η ΕΙΝΑΠ, ζητεί μεταξύ άλλων αξιοπρεπείς μισθούς, ωρομίσθιο εφημερίας και άμεση πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού για τις ΜΕΘ, «καθώς οι προσλήψεις συμβασιούχων και με το σταγονόμετρο, δεν αποτελούν λύση».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα