Αποκάλυψη: Τα αντισημιτικά σχόλια του Νίξον μαζί με τον… Εβραίο Κίσινγκερ για ακροατή!

Τον ρατσιστικό αλλά και αντισημιτικό χαρακτήρα του Ρίτσαρντ Νίξον αποκαλύπτει η ακρόαση των απόρρητων μέχρι πρότινος ηχογραφημένων συνομιλιών του Αμερικανού προέδρου.

Ολοένα και περισσότερες πτυχές του έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθώς η Προεδρική Βιβλιοθήκη Νίξον, δημοσίευσε τις τελευταίες ηχογραφημένες κασέτες του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ. Σε αυτές ο Νίξον ακούγεται να κάνει αντισημιτικά αλλά και ρατσιστικά σχόλια

κατά των Αφροαμερικανών. Οι εν λόγω κασέτες είχαν ηχογραφηθεί το διαστημα από 9 έως 12 Ιουλίου του 1973.

Από τις ακροάσεις των κασετών προκύπτει ότι ο πρώην Πρόεδρος θεωρούσε ότι οι Αφροαμερικανοί είναι ανίκανοι να διοικήσουν μια χώρα. Σε τηλεφώνημά του, με τον τότε Υπουργό Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ, ο Νίξον ήταν προβληματισμένος καθώς πίστευε ότι οι Εβραίοι θα έκαναν σαμποτάζ σε μια επερχόμενη συνάντηση κορυφής ΗΠΑ – Σοβιετικής Ένωσης – και αν το έκαναν, είπε ότι «θα είναι το χειρότερο πράγμα που θα συμβεί στους Εβραίους στην αμερικανική ιστορία».

Σε ένα άλλο τηλεφώνημα ο Νίξον αναφέρει ότι ήθελε να απολύσει τον τότε βοηθό και δικηγόρο του Λέονταρντ Γκαρμέ, φωνάζοντας «Ανάθεμα την εβραϊκή ψυχή του».

Σε μια συνάντηση στο Οβάλ γραφείο, ο μοναδικός πρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος παραιτήθηκε, είπε ότι οι έγχρωμοι δεν μπορούν να διοικήσουν την Τζαμάικα, δηλώνοντας «Μήπως ξέρεις έστω και μία χώρα μαύρων η οποία διοικείται σωστά»; Επίσης ο Νίξον ήταν κάθετα αρνητικός στην πρόσληψη Εβραίων, λέγοντας: «Όχι Εβραίοι. Είμαστε ανένδοτοι όταν λέω όχι Εβραίοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα