Απέκλεισαν υποψηφιότητα τραγουδιού από τα Όσκαρ που είχε μπει με… βύσμα! [βίντεο]

Το τραγούδι του Μπρους Μπρότον δεν θα συμπεριληφθεί στις υποψηφιότητες.

Η υποψηφιότητα του τραγουδιού, που ακούγεται στην ομώνυμη, ακόμη-πιο-άγνωστη ταινία (που απευθύνεται στο χριστιανικό κοινό και έχει ήδη στηριχθεί από τον Ρεπουμπλικανό πολιτικό Ρικ Σαντόρουμ) και άφησε εκτός κούρσας μεγαλύτερα ονόματα όπως την Τέιλορ Σουίφτ, την Λάνα Ντελ Ρέι ή και τους Coldplay, είχε ήδη συζητηθεί ως ύποπτη. Οι συζητήσεις εντάθηκαν όταν το διοικητικό συμβούλιο ανακάλυψε

ότι ο Μπρότον είχε στείλει μαζικά προωθητικά e-mail σε μέλη της Ακαδημίας, χρησιμοποιώντας κατά αυτόν τον τρόπο τις διασυνδέσεις του από την παλιά του θέση στην Ακαδημία από το 2003 ως το 2012.

«Όσο καλοπροαίρετη κι αν ήταν η επικοινωνία, το γεγονός ότι χρησιμοποίησε το ρόλο του ως πρώην μέλος του συμβουλίου και νυν εκτελεστικό μέλος της επιτροπής για να προωθήσει την δική του υποψηφιότητα δημιουργεί την εντύπωση ενός άδικου προβαδίσματος. Η Ακαδημία θεωρεί ότι οι κινήσεις του Μπρότον δεν συνάδουν με την πολιτική της, [...] που εγγυάται την δίκαιη και ηθική διεξαγωγή του διαγωνισμού. Το συμβούλιο λαμβάνει δράση ενάντια σε όποια ενέργεια κριθεί ότι αντίκειται στον στόχο αυτό, για να προστατέψει την φήμη και το κύρος της διαδικασίας.»

Ο Μπρότον απάντησε με τη σειρά του ότι είναι «συντετριμμένος». «Αποφάσισα να κάνω μια απλή καμπάνια ξεκινώντας από τη βάση, και αυτό γύρισε εναντίον μου όταν το τραγούδι άρχισε να τραβά την προσοχή. Με λύγισε ο ανταγωνισμός που είχε μήνες προώθησης και διαφήμισης. Απλώς ζήτησα από ανθρώπους να βρουν το τραγούδι και να το λάβουν υπόψη.»

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ακαδημίας, τα πέντε υποψήφια τραγούδια προκύπτουν από ψηφοφορία των 240 μελών του μουσικού τμήματος της Ακαδημίας, στους οποίους αποστέλλονται DVD με τα κλιπ των τραγουδιών και τους τίτλους, χωρίς να ξέρουν τα ονόματα των συνθετών.

Πηγή: Cinemag.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα