Απέχουν από την Ολομέλεια οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής – Καταγγέλλουν παράνομη ψηφοφορία

Παράνομη η διαδικασία ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας έξι βουλευτών από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, γι' αυτό και η αποχώρησή τους από την Ολομέλεια της Βουλής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, παράνομη είναι η μη εκφώνηση των ονομάτων των τριών βουλευτών του κόμματός, που κατηγορούνται για συμμετοχή και σύσταση

εγκληματικής οργάνωσης και βρίσκονται προφυλακισμένοι στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Επιθυμώ την άρση της ασυλίας μου για να μάθω ποιος ο λόγος να μεταφέρω μία σφαίρα στο στόμα του λύκου», είπε η Ελένη Ζαρούλια, υπογραμμίζοντας ότι δεν «χτύπησε» κατά τον αντίστοιχο έλεγχο στην είσοδό της στα κρατητήρια. Εκτός των άλλων, κατήγγειλε ως επίσης παράνομη την προφυλάκιση των τριών βουλευτών, εκ των οποίων ο ένας είναι αρχηγός νομίμως εκλεγμένου κόμματος, όπως είπε. «Είστε οι χειρότεροι τύραννοι που έχει γνωρίσει ο τόπος», συνέχισε καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «μαφιόζικες τεχνικές» προκειμένου να προωθήσει τα αντιλαϊκά σχέδιά της.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατήγγειλε επίσης ως παράνομη την ψηφοφορία, θέτοντας ζήτημα νομιμότητας και κατάλυσης του πολιτεύματος που επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης, κάνοντας λόγο για «επίορκους» που αποφάσισαν να διαγράψουν από τη λίστα βουλευτών τους τρεις προφυλακισμένους βουλευτές. Ο ίδιος, υποστήριξε ότι είναι υποκριτικό όταν ένας συνήγορος δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή του, διεγράφη αυτομάτως από τη ΝΔ με την οποία είχε οργανική σχέση. «Εσείς κύριε πρόεδρε, είχατε υπερασπιστεί Πακιστανούς, αλλά δεν διαγραφήκατε», είπε, απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα