Υποψήφιος για πρόεδρος της Κομισιόν ο Μάρτιν Σούλτς από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

Την επίσημη υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2014 ανακοίνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο νυν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στις Βρυξέλλες, ανακοινώθηκε πως ο Μάρτιν Σουλτς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος

για να ηγηθεί των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών το 2014.

Πλέον, αναμένεται να ξεκινήσει μια περιοδεία στα κράτη - μέλη, ώστε να προωθήσει την υποψηφιότητά του, που αναμένεται να επικυρωθεί στο συνέδριο του Κόμματος, που θα λάβει χώρα στη Ρώμη, την 1η Μαρτίου 2014. «Το 2010 μόλις 488 ευρωβουλευτές ψήφισαν για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον πρόεδρό της. Το 2014 θέλω να αποφασίσουν 390 εκατομμύρια πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς, ο οποίος δήλωσε πως νιώθει τιμή για το χρίσμα που του δόθηκε.

Στις ευρωπαϊκές εκλογές του 2014, οι Ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν για πρώτη φορά λόγο, έστω και έμμεσα, για τον άνθρωπο που θα διαδεχθεί στην προεδρία της Κομισιόν τον Μανουέλ Μπαρόζο, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισσαβώνας, που καλεί τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να σεβαστούν την απόφαση των πολιτών, χωρίς όμως να τους δεσμεύει.

Ο κ. Σουλτς δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να αναλάβει στο μέλλον περισσότερες πολιτικές δράσεις και πως ο πρόεδρός της θα πρέπει να είναι ο υποψήφιος του κόμματος που έλαβε τις περισσότερες ψήφους στην ΕΕ. «Πολλοί υποστηρίζουν πως η Κομισιόν δεν χρειάζεται έναν πρόεδρο που να εκλέγεται άμεσα από τους Ευρωπαίους πολίτες. Απέναντι σε αυτά τα επιχειρήματα, έχω να απαντήσω κάτι που γνωρίζουν εκατομμύρια πολίτες. Η Επιτροπή είναι εδώ και καιρό πολιτικοποιημένη. Αλλά εξυπηρετεί την πολιτική των ελίτ. Είναι καιρός να υπάρξει σύνδεση ανάμεσα στα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα και τους πολίτες» υπογράμμισε ο κ. Σουλτς.

Στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Σουλτς επανέλαβε πως η προτεραιότητα της Ε.Ε θα πρέπει να είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, ιδίως των νέων ανθρώπων και η επιστροφή στην ανάπτυξη. Την υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς στήριξαν 19 από τα 32 εθνικά κόμματα που απαρτίζουν το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και ήδη ο πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, εξέφρασε την ικανοποίηση του γι' αυτήν την εξέλιξη.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα