Άνοιξε το πρώτο μπαρ για κωφάλαλους!

Στο μπαρ «Senza nome» οι θαμώνες παραγγέλνουν με διαφορετικό τρόπο αφού δίνουν στον μπαρμαν ένα χαρτάκι στο οποίο γράφουν το ποτό που επιθυμούν. Δεν είναι απλά ένα ωραίο concept αλλά το πρώτο μπαρ στον κόσμο που είναι σχεδιασμένο για κωφάλαλους!

Το μπαρ βρίσκεται στην Μπολόνια της Ιταλίας και δημιουργήθηκε από δύο νεαρούς κωφάλαλους που θέλησαν να ενσωματώσουν τις διαφορετικές γλώσσες μέσα από τη τέχνη, το φαγητό και τον πολιτισμό.

Μέσα στο μπαρ υπάρχουν σε πίνακες αναρτημένες φωτογραφίες με τις βασικές κινήσεις στην ιταλική νοηματική για να μπορεί κανείς να πιει μπύρα,τσάι, βότκα,

ουίσκι ή το κοκτέιλ που επιθυμεί.

Ο Αλφόνσο Μαράτζο έχει πτυχίο στην Τέχνη τη Μουσική και το Θέαμα και μαζί με τη Σάρα Λόνγκι ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν έναν μοναδικό χώρο στον οποίο κανείς μπορεί να απολαύσει πέρα από το φαγητό και το ποτό, την τέχνη, τη μουσική και το θέαμα.

«Η κεντρική ιδέα είναι να δώσουμε πνοή σε ένα χώρο που μπορούν να κυκλοφορήσουν ιδέες, σκέψεις και να συνδυαστούν οι διαφορετικές γλώσσες ώστε να φέρουμε σε επαφή και επικοινωνία του κωφούς κι όσους δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα κώφωσης», δηλώνει ο Αλφόνσο.

Ο χώρος φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις νέων καλλιτεχνών, έχει κάθε βράδυ ζωντανή μουσική ενώ ανεβαίνουν και μοναδικές παραστάσεις από κωφάλαλους ηθοποιούς!

Keywords
Τυχαία Θέματα