Ανήλικες μαζορέτες σε μια ιστορία πόνου

Απίστευτες ιστορίες καθημερινής φθοράς πίσω από τον λαμπερό κόσμο των πον πον και δηλώσεις εξάρτησης σαν της μικρής Άντρεα. «Αν δεν ήμουν μαζορέτα, θα ήμουν νεκρή».

Δημοσιογράφος αμερικανικής εφημερίδας ακολούθησε την καθημερινότητα της πιο διάσημης επαγγελματικής ομάδας ανήλικων μαζορετών της χώρας και καθώς σηκώνει σήμερα την κουρτίνα που καλύπτει την πραγματική τους ζωή –πίσω από τον φανταζί κόσμο των επιδείξεων- τα συναισθήματα που προκαλεί είναι πραγματικά ανάμικτα.

Οι New Jersey Twinkles είναι το όνειρο κάθε πιτσιρίκας wanna be μαζορέτα. Το να επιλεγεί ένα κορίτσι είναι σχεδόν άθλος αλλά και το να παραμείνει, αυτό είναι κάτι ακόμα πιο δύσκολο. Ακόμη και το παραμικρό λαθάκι είναι ανεπίτρεπτο καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει απώλεια του τίτλου στο πρωτάθλημα και να αμαυρώσει τη φήμη της ομάδας.

Για να μην γίνουν λάθη, λοιπόν, τα κορίτσι προπονούνται με απίστευτη αυταπάρνηση και προσήλωση για έξι ολόκληρους μήνες πριν αρχίσουν τις εμφανίσεις μπροστά σε κοινό.

Μέχρι να φτάσει η μεγάλη στιγμή για το National Cheerleaders Association All-Star Championships τα 32 κορίτσια, οι οικογένειες, οι συγγενείς και οι φίλοι τους έχουν για τα καλά καταλάβει τι εστί μαζορέτα.

«Εάν δεν είμαι στις μαζορέτες τότε πιθανότατα θα είμαι νεκρή. Αυτή είναι η ζωή μου», δηλώνει η σούπερ σταρ της ομάδας, 9 μόλις ετών Άντρεα Λίπκους ενώ λίγο πιο πέρα η Λόρεν Πρέστον κάνει διατάσεις με τη βοήθεια της μαμάς της καθώς τα άλλα κορίτσια προσέχουν το αρκουδάκι της.

Οι μητέρες ακολουθούν τα παιδιά στην περιοδεία τους ανά τις ΗΠΑ, μοιράζονται την αγωνία τους και τα προετοιμάζουν για το ριάλιτι μαζορετών που ετοιμάζεται για την καλωδιακή τηλεόραση.

Επισήμως, οι μαζορέτες κάνουν προπόνηση κάθε Κυριακή, Πέμπτη και Τρίτη –για να μην επιβαρυνθεί το σχολικό τους πρόγραμμα- αλλά στην πραγματικότητα όλες κάνουν ιδιωτικά μαθήματα καθημερινά. Χωείας ανάσα.

«Το cheerleading κατακτά τον κόσμο. Είναι στην τηλεόραση, στα περιοδικά, στα σχολεία. Παντού», δηλώνει στον δημοσιογράφο, Σταε Λέντζερ, η αντιπρόεδρος του παγκοσμίου κυπέλου, Πασκάλ Ελέιν υπογραμμίζοντας ότι οι επαγγελματικές ομάδες ανήλικων μαζορετών μετριούνται αυτή τη στιγμή στα δάχτυλα των χεριών της αλλά αυτό πολύ σύντομα θα αλλάξει.

Τα κορίτσια προπονούνται υπερβολικά, κάνουν εξαντλητικές δίαιτες, αντιμετωπίζουν τον ψυχοφθόρο εσωτερικό ανταγωνισμό και κάθονται ατελείωτες ώρες μπροστά στους ειδικούς για μακιγιάζ, σπρέι μαυρίσματος και χτένισμα χωρίς να διαμαρτύρονται (το μόνο τους πρόβλημα είναι η λακ, την οποία πραγματικά μισούν). Νιώθουν τυχερές που έχουν επιλεγεί από την συγκεκριμένη ομάδα και ξέρουν ότι οι γονείς τους πλήρωσαν 10.000 το εξάμηνο για το όνειρό τους…

«Όταν είσαι μια Twinkle, τίποτε άλλο δεν έχει σημασία», είναι το μότο τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις KoolNews