Τελευταίο αντίο στον Νιλ Άρμστρονγκ

Με θλίψη η παγκόσμια κοινότητα αποχαιρετά τον πρώτο άνθρωπο που πάτησε το φεγγάρι λέγοντας το θρυλικό «Ενα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα».

Ο αμερικανός πρώην αστροναύτης Νιλ Αρμστρονγκ πέθανε σε ηλικία 82 ετών σε νοσοκομείο του Οχάιο, μετέδωσαν πριν από λίγο μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ. Είχε υποβληθεί σε εγχείρηση μπαϊπάς στην καρδιά πριν από λίγες ημέρες. O Άρμστρονγκ

έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη, στις 20 Ιουλίου του 1969.

Ο πύραυλος που μετέφερε τον Αρμστρονγκ μαζί με τους αστροναύτες Μπαζ Ολντριν και Μάικλ Κόλινς στο διάστημα εκτοξεύτηκε από το διαστημικό κέντρο της NASA στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριδα, στις 16 Ιουλίου 1969.

Τέσσερις μέρες μετά, στις 20 Ιουλίου 1969 ο Άρμστρονγκ ως διοικητής της αποστολής Απόλλων 11  επιβιβάστηκε μαζί με τον Ολντριν στη σεληνάκατο «Αετός», προσσεληνώθηκαν και ο Αρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στην επιφάνεια της Σελήνης.

Ο Άρμστρονγκ είχε υποβληθεί σε εγχείρηση μπαϊπάς στην καρδιά νωρίτερα αυτό το μήνα προκειμένου να αποφραχθούν στεφανιαίες αρτηρίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα