Ανήκουστο: Θα κόβουν τη θέρμανση στα δημόσια κτήρια αν δεν σβήνουμε τα τζάκια

Θα διακόπτετε η θέρμανση στα δημόσια κτήρια εάν οι πολίτες δεν ακολουθούν τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και ανάβουν τα τζάκια με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονα η αιθαλομίχλη.Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το συγκεκριμένο μέτρο θα ενεργοποιείται εφόσον και αν οι πολίτες στις επίμαχες περιοχές όπου υπάρχει έντονα αιθαλομίχλη, δεν συμμορφώνονται και συνεχίζουν να ανάβουν τα τζάκια.

Αρχικά θα υπάρξει η απλή σύσταση προς τους πολίτες των επίμαχων περιοχών να μην ανάβουν τα τζάκια και αν δεν επαρκεί

τότε θα εκδίδεται απόφαση για την διακοπή της θέρμανσης όλων των δημοσίων κτηρίων.

«Θα ξεκινάμε με την απλή σύσταση για τα τζάκια και θα προχωράμε στη δεύτερη κατηγορία που έχει να κάνει με την διακοπή θερμάνσεων δημοσίων κτιρίων ώστε να μην επιβαρύνουμε και εμείς ως κράτος την ατμόσφαιρα» είπε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ενώ εξέφρασε και την ελπίδα «ότι δεν θα φτάσουμε ποτέ εκεί». Επίσης ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι σε επόμενο στάδιο θα συστήνεται η διακοπή της κυκλοφορίας φορτηγών προκειμένου να μην επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες έχουν ευνοήσει το φαινόμενο της αιθαλομίχλης: «Σε γενικές γραμμές φέτος είμαστε καλύτερα από πέρυσι. Το φαινόμενο εξελίσσεται καλύτερα φέτος. Έχει να κάνει όμως και με μετεωρολογικές συνθήκες. Δεν έχει να κάνει μόνο με τα τζάκια. Έχει να κάνει δηλαδή με την σύμπτωση ημερών που έχει κρύο και που ανάβει ο κόσμος τα τζάκια και τις σόμπες, με τις καιρικές εκείνες συνθήκες που κρατάνε τον καπνό στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα