Αυτό είναι το πρώτο Μουσείο Γαστρονομίας για την ελληνική διατροφή [εικόνες]

To εστιατόριο του Μουσείου Ελληνικής Γαστρονομίας άνοιξε τις πύλες του για τους πρώτους επισκέπτες, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία ελληνικής δημιουργικής κουζίνας.

Το μενού είναι εμπνευσμένο από υλικά και συνδυασμούς γεύσεων που διαχρονικά συναντώνται στους διάφορους τόπους της Ελλάδας. Με βάση αυτά, σχεδιάστηκαν μοντέρνα πιάτα τα οποία αναδεικνύουν την αξία της ελληνικής παράδοσης στην σύγχρονη γαστρονομία.

Μάλιστα, μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν

μοναδικές εορταστικές γεύσεις Ελλάδας σε ένα περιβάλλον εμπνευσμένο από την Αθήνα των αρχών του 20ου αιώνα, δηλαδή την εποχή κατασκευής του επιβλητικού νεοκλασικού κτηρίου της οδού Αγ. Δημητρίου, όπου και στεγάζεται το Μουσείο.

Παράλληλα, στον χώρο θα παρουσιαστεί το πρώτο διαδραστικό έκθεμα το οποίο αποτελεί προπομπό της έκθεσης που θα ξεκινήσει το Μουσείο στις αρχές του 2014. Το έκθεμα με τίτλο «Παίζουμε Μπουκάλα;» έχει στόχο του να αποκαλύψει με διασκεδαστικό τρόπο τα μυστικά του ελληνικού κρασιού και να μυήσει τους επισκέπτες σε μια ευχάριστη διαδικασία γνώσης και δοκιμής.

Τέλος, από τις 23/12 θα διεξάγεται το πρόγραμμα ‘’Ένα Μουσείο Μαγειρεύεται’’ για παιδιά 5 – 11 ετών. Στόχος του είναι τα παιδιά να ανακαλύψουν τα μυστικά του νέου Μουσείου και της υγιεινής διατροφής μέσα από ένα παιχνίδι εξερεύνησης.

1 από 3 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Το Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, Αγίου Δημητρίου 13, Ψυρρή, και αποτελεί το πρώτο και μοναδικό μουσείο σχετικά με την ελληνική διατροφή, τον γαστρονομικό πλούτο αλλά και την ιστορία που περιβάλλει το ελληνικό φαγητό. Το έργο του Μουσείου - αν και μετρά ελάχιστα - έχει συγκεντρώσει πλήθος διακρίσεων, μεταξύ των οποίων και η επιβράβευση του στα πλαίσια του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Eurobank EGG (Enter- Grow- Go) για την τόνωση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Το εστιατόριο θα λειτουργεί καθημερινά 16.00 – 23.00, ενώ τα παιδαγωγικά προγράμματα θα διενεργούνται κατόπιν κρατήσεων στο www.gastronomymuseum.gr ή στο 2118009862 και 6948749161.

Keywords
Τυχαία Θέματα