Ανεμομαζώματα…

Τελικά, ό,τι μπορεί κάνει ο Α.Τσίπρας, προκειμένου να αποδυναμώσει την κυβερνητική προοπτική του. Δεν έφτανε που Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή κυκλοφορούσε με «σκισμένο το Μνημόνιο» και Τρίτη- Πέμπτη- Σάββατο με ατσαλάκωτη τη δανειακή σύμβαση, τώρα κατέστησε σαφή και τα εξής:

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

1ον: Ότι είναι διατεθειμένος να στηρίξει την κυβέρνηση του σε πρόσωπα που έχουν

διαπράξει το πολιτικό ατόπημα της «αποστασίας».

2ον: Ότι στη σχεδόν βουλιμική επιθυμία του να κατακτήσει την εξουσία του να κατακτήσει την εξουσία, είναι διατεθειμένος να δώσει συγχωροχάρτι στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους κάτω από το πρώτο Μνημόνιο, που έβαλε τη χώρα στην κόλαση, αρκεί να αποσκιρτήσουν.

3ον: Ότι συνεχίζει να μοιράζει «χάντρες»και «καθρεφτάκια» στους «ιθαγενείς», υποσχόμενος από την επαναφορά του κατωτάτου μισθού στα προ Μνημονίου επίπεδα μέχρι την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ...

Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βιώνει το στρατηγικό αδιέξοδό του. Αντιλαμβάνεται ότι η «εναλλακτική πρόταση» του δεν ξεσηκώνει τα πλήθη και δεν σκορπά ρίγη συγκινήσεως σε ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις παρά την πολύ άσχημη πραγματικότητα που βιώνει η πλειονότητα των Ελλήνων, να μη δημιουργείται κανένα ρεύμα νίκης για το κόμμα που υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Αντιλαμβάνεται, επίσης, ότι δεν πείθει ως κυβερνητική προοπτική το «αταίριαστο δίδυμο» με τους ΑΝΕΛ και ψάχνει εναγωνίως για εναλλακτικά σχήματα. Με αποτέλεσμα να καταλήγει στην απελπισμένη πρόκληση στα απομεινάρια των «κηπουρών του Γ. Παπανδρέου. Οι οποίοι – κι έχει ενδιαφέρον – δια του στενότατου συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου κάλεσαν ουσιαστικά του Α. Τσίπρα, αν θέλει να κάνει «σοβαρή κυβέρνηση», να αφήσει το φλέρτ με τον Καμμένο και να τα βρει με τους παπανδρεϊκούς!

Δεν ξέρω αν και ο ίδιος ο Α. Τσίπρας περίμενε μια τόσο άμεση ανταπόκριση από τους παπανδρεϊκούς, προς τους οποίους ουσιαστικά απευθύνθηκε. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι «δίπλα» του έχει μαζέψει ήδη τη συνδικαλιστική κομπανία του παπανδρεϊσμού, όπως και εξέχοντα στελέχη των κυβερνήσεών του. Τα οποία, όλως τυχαίως, πρωτοστάτησαν στην ένταση της χώρας στην επικυριαρχία του ΔΝΤ και της Τρόικας και τώρα έχουν βγει με δωδεκάποντες γόβες στο αντιμνημονιακό αντάρτικο... Ωστόσο, μάλλον θα πρέπει να είναι ευτυχής με την άμεση ανταπόκριση. Μόνο που θα πρέπει να βγει στο μπαλκόνι μαζί με τη Λούκα, τη Μαριλίζα και τη Θοδώρα. Και τότε η εικόνα θα μιλήσει από μόνη της. Γιατί δεν μπορεί να συνεχίσει για πολύ ακόμα αυτό το κρυφτούλι που παίζει, «κρύβοντας» ουσιαστικά αυτούς με τους οποίους θέλει να κυβερνήσει...

Το διαβάσαμε στον Ελεύθερο Τύπο

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα