Αν είμαι υποψήφιος, θα είναι για να αλλάξω την ΝΔ, όχι κάνω τον τοποτηρητή

Ανοιχτό το ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας άφησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας με δημοσιογράφους στα γραφεία της ΝΔ, με τον πρόεδρο του κόμματος να εξηγεί πως τυχόν υποψηφιότητα του θα έχει χαρακτηριστικά μακρά πνοής, με τελικό στόχο να τα αλλάξει όλα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η απόφαση είναι δική μου. Θα την ανακοινώσω όποτε κρίνω. Σέβομαι τη γνώμη όλων. Συζητάω με όλους. Αλλά δεν θα μου επιβάλει κανείς και καμιά τίποτα και ο,τι γίνει δεν θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης. Αν πάρω απόφαση θα την πάρω με πολιτικά

κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή», σημείωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το koolnews.gr, τα δεδομένα στην περίπτωση του κυρίου Μεϊμαράκη ανατρέπονται διαρκώς. Μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Καραμανλή, αργά το απόγευμα της Παρασκευής, υπήρχε παγιωμένη η εντύπωση πως η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ήταν θέμα χρόνου.

Πλην όμως, η επιμονή του κυρίου Τζιτζικώστα στην υποψηφιότητά του δεν χαροποίησε τον κύριο Μεϊμαράκη, ο οποίος εμφανίζεται να εμμένει στους ισχυρισμούς του περί διαβλητής διαδικασίας και πλέον μοιάζει εκ νέου να προτάσσει τις επιφυλάξεις του για να κατέβει υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, αν και ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν κρατούν μικρό καλάθι γι’ αυτή την άρνηση.

Ενεργώντας και κάπως συναισθηματικά, όπως ερμηνεύουν στελέχη της Συγγρού, ο κύριος Μεϊμαράκης βάζει πάλι μπροστά τις ενστάσεις του, λέγοντας πως δεν θέλει να είναι υποψήφιος για την προεδρία. Η αλήθεια είναι πως η πίεση από το επιτελείο του Κώστα Καραμανλή είναι μεγάλη, ενώ και καραμανλικά στελέχη εκφράζουν ανοιχτά τη στήριξή τους στον πρόεδρο της ΝΔ.

Είναι σαφές πως ο κύριος Μεϊμαράκης, προκειμένου να είναι υποψήφιος, επιθυμεί ένα σαφές πλαίσιο στήριξης, με τον ρόλο τόσο του Κώστα Καραμανλή όσο και της Ντόρας Μπακογιάννη να είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Άλλωστε, ο πρόεδρος της ΝΔ επιθυμεί την επόμενη μέρα στην παράταξη να μην επικρατήσουν διαλυτικές τάσεις, επιδιώκει αντιθέτως την ενότητα της ΝΔ.

The post Αν είμαι υποψήφιος, θα είναι για να αλλάξω την ΝΔ, όχι κάνω τον τοποτηρητή appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα