Κάτι τρέχει με τον Φίλη

Έντονος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η υπουργοποίηση του μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει ο Παύλος Ελευθερόπουλος

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, ο Νίκος Φίλης ήταν αυτός που βρέθηκε στο στόχαστρο τόσο των πολιτικών αντιπάλων όσο και χιλιάδων χρηστών του διαδικτύου που έδειξαν από την πρώτη κιόλας στιγμή τις άγριες διαθέσεις τους απέναντι στο νέο υπουργό Παιδείας. Στο Μαξίμου εκτιμούν

ότι θα πρέπει να απλωθεί άμεσα ένα δίχτυ προστασίας γύρω από το Νίκο Φίλη αν δεν θέλουν να τον δουν σύντομα να γίνεται έρμαιο των άγριων διαθέσεων των αντιπάλων τους.

Λόγω της ευαισθησίας που διακρίνει το συγκεκριμένο υπουργείο και με δεδομένη την πολεμική που δέχτηκε στο πρόσφατο παρελθόν ο Αριστείδης Μπαλτάς, στο Μαξίμου εκτιμούν πως πίσω από τις στοχευμένες αυτές επιθέσεις, κρύβονται οργανωμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που αντιτίθενται στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που ΣΥΡΙΖΑ προωθεί στον χώρο της παιδείας και δεν τίθεται προσωπικό θέμα με τους εκάστοτε υπουργούς.

Στην περίπτωση του Νίκου Φίλη, όμως, όλα δείχνουν πως η στοχοποίηση ξεπερνά κατά πολύ την περίπτωση του προκατόχου του παίρνοντας επικίνδυνα χαρακτηριστικά. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα ο νέος υπουργός Παιδείας έχει δεχτεί επιθέσεις για την έλλειψη πανεπιστημιακού τίτλου, για τα κενά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, για τις απόψεις του γύρω από την «γενοκτονία των Ποντίων» αλλά ακόμη και για τον σωματότυπό του σε επίπεδο ρατσιστικής αντιμετώπισης.

Είναι γεγονός πως τόσο κατά την διάρκεια της θητείας του ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος όσο και στις συχνές τηλεοπτικές του εμφανίσεις ο Νίκος Φίλης κατάφερε να δημιουργήσει πολλούς εχθρούς και να κερδίσει την αντιπάθεια των πολιτικών του αντιπάλων. Χαρακτήρας ιδιαίτερα συγκρουσιακός και εριστικός, όπως λένε αυτοί που τον γνωρίζουν, ο υπουργός Παιδείας είναι η ιδανική περίπτωση του πολιτικού που λατρεύεις να μισείς. Αλαζονικός με όσους αντιπαρατίθεται και ιδιαίτερα κυνικός στον τρόπο έκφρασης, ο Νίκος Φίλης διεκδικεί τον τίτλο του «συριζαίου Άδωνι».

Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως ο υπουργός Παιδείας έχει βρεθεί με το καλημέρα στο στόχαστρο όλων των κομμάτων που φρόντισαν από την πρώτη στιγμή να δείξουν τις άγριες διαθέσεις τους απέναντι στο πρόσωπό του. Όσο για το διαδίκτυο; Εκεί έγινε πάρτι με το Νίκο Φίλη που είδε την περίπτωσή του να δίνει τροφή σε σαρκαστικά ανέκδοτα ενώ παράλληλα δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις αυτών που έσπευσαν να τον τρολάρουν δημιουργώντας ψεύτικους και πλαστούς λογαριασμούς στο twitter με σκοπό να προβοκάρουν τον υπουργό Παιδείας άλλοτε με την μορφή του άγριου χιούμορ και άλλοτε με σκοπό να του δημιουργήσουν προβλήματα.

Στο Μαξίμου πάντως δείχνουν έντονα προβληματισμένοι για τον βρώμικο, όπως λένε, πόλεμο που δέχεται ο Νίκος Φίλης και το μόνο που έχουν συμβουλεύσει τον υπουργό Παιδείας είναι να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να μην επιχειρήσει να μπει σε δημόσια αντιπαράθεση με τους επικριτές τους μιας και κάτι τέτοιο θα έδινε περισσότερες λαβές για σχόλια και ανακύκλωση της αντιπαράθεσης. Ψυχραιμία και περιορισμό των τηλεοπτικών εμφανίσεων είναι η εντολή του Μαξίμου με την ευχή να κοπάσει σύντομα ο ακήρυχτος πόλεμος.

The post Κάτι τρέχει με τον Φίλη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα