«Αφρικανική» Ελλάδα… Η Φωτίου ομολογεί πως ελπίζει ότι δεν είμαστε χώρα του τρίτου κόσμου [βίντεο]

Τα σύνορα είναι κλειστά, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει για πρώτη φορά ανθρωπιστική βοήθεια σε χώρα που είναι μέλος της κοινότητας και δεν ανήκει στην αφρικανική ήπειρο.

Και ενώ κανείς θα περίμενε πως στην κυβέρνηση το θέμα θα έχει προκαλέσει κινητοποίηση και θα είναι πρώτο προς αντιμετώπιση αφού πρόκειται για κρίση μέσα στη χώρα για την οποία είναι όλοι τους υπεύθυνοι, ωστόσο υπάρχουν στελέχη που αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα με ελαφρότητα.

Η

αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου φαίνεται πως τα αντιμετωπίζει όλα πολύ… cool. Αφού θεώρησε πρέπον να πει στους Έλληνες ότι μπορούν να επιβιώσουν με γεμιστά και ενώ μιλούσε ο πρωθυπουργός καθάριζε φρούτα, «χτύπησε» ακόμα μία φορά.

Η κ. Φωτίου εμφανίστηκε στον ΣΚΑΙ και αρχικά στη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους είπε πως η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει τις διαδικασίες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΕΕ γιατί μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση «όταν χρησιμοποιεί ανθρωπιστική βοήθεια τη χρησιμοποιεί για χώρες του τρίτου κόσμου».

Στη συνέχεια αναφέρει χαριτολογώντας για τη στάση των Ευρωπαίων όσον αφορά τη διαπραγμάτευση για το συγκεκριμένο θέμα τη φράση «είμαστε εταίροι, ακόμα...».

Ακολουθεί, τέλος, το οριστικό «χτύπημα». Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι «εμείς εδώ δεν είμαστε τρίτος κόσμος. Αυτή τη στιγμή το πλαίσιο είναι για τον τρίτο κόσμο» η κυρία Φωτίου ελαφρά τη καρδία εκστομίζει: «Ελπίζουμε ότι δεν είμαστε...».

The post «Αφρικανική» Ελλάδα… Η Φωτίου ομολογεί πως ελπίζει ότι δεν είμαστε χώρα του τρίτου κόσμου [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα