Wall Street Journal: Deja vu η διάσωση της Ελλάδας- Το ΔΝΤ προβλέπει μονίμως λάθος

10:59 1/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Για επανάληψη της «ταλαιπωρημένης ιστορίας του πρώτου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας» κάνει λόγο η Wall Street Journal σχολιάζοντας τις διαβεβαιώσεις του ΔΝΤ περί επιστροφής της χώρας μας στην ανάπτυξη το 2014.

Σε δημοσίευμα με τίτλο «Deja vu η διάσωση της Ελλάδας;», η αμερικανική οικονομική εφημερίδα αναφέρεται στις συνεχείς διαψεύσεις των προβλέψεων του ΔΝΤ για ανάπτυξη στην Ελλάδα,

σημειώνοντας παράλληλα πως «οι θετικές προβλέψεις του Ταμείου για ανάπτυξη, εξαγοράσουν μερικούς μήνες για τις πολιτικές της Ευρωζώνης ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για την επείγουσα αναπροσαρμογή του ελληνικού χρέους».

Κατόπιν η Wall Street Journal αναλύει τις προβλέψεις του Ταμείου για αναιμική ανάπτυξη 0,6% στην Ελλάδα σχολιάζοντας πως αυτές βασίζονται στην πεποίθηση πως θα υπάξει επανεκκίνηση στην κατανάλωση και τις επενδύσεις σε συνδυασμό με την ταχύτατη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Αθήνας.

Ωστόσο η εκτέλεση του προγράμματος από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι απλή υπόθεση, επισημαίνει η Wall Street Journal η οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει την κόπωση που έχει δημιουργηθεί και την αναμονή των γερμανικών ομοσπονδιακών εκλογών. «Μόλις ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, η Ελλάδα ελπίζει πως το Βερολίνο θα επιτρέψει να γίνουν διαπραγματεύσεις για ''κούρεμα'' του χρέους» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Παρόλα αυτά η αμερικανική εφημερίδα επιμένει να αμφισβητεί τις προβλέψεις του ΔΝΤ χαρακτηρίζοντας τα σενάρια «υπερβολικά αισιόδοξα» υπενθυμίζοντας δηκτικά πως «οι προβλέψεις του Ταμείου για την Ελλάδα είναι μονίμως εκτός στόχων. Τον περασμένο Μάρτιο για παράδειγμα, το ΔΝΤ εκτίμησε πως η Ελλάδα θα έβγαινε από την ύφεση. Η πραγματικότητα ωστόσο, είναι πως η χώρα βρίσκεται στην πέμπτη συνεχή χρονιά ύφεσης, η οποία θεωρητικά θα κρατούσε δύο χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα