Thessaloniki me meraki – Ο Έλληνας σεφ που μαθαίνει στους Καναδούς την ελληνική κουζίνα

Μυρωδιές από εδέσματα της Ελλάδος θα ταξιδέψουν στον Καναδά. Εκεί ο ελληνικής καταγωγής σεφ Πήτερ Μαρινάκης σκοπεύει να στρώσει στο Τορόντο ένα τραπέζι το μενού του οποίου θα είναι καθαρά θεσσαλονικιώτικο αφού θα έχει πέντε αγαπημένα πιάτα από την συμπρωτεύουσα. Τίτλος της εκδήλωσης θα είναι: Thessaloniki me meraki.

Ο σεφ σκοπεύει να ταξιδέψει τους Καναδούς

με τον τρόπο του στην Θεσσαλονίκη, εκεί όπου η πόλη χορεύει σε ρυθμούς έντονους με φωνές και τραγούδια να βγαίνουν από τις γειτονιές.

Ο σεφ θα ξεκινήσει το δείπνο του με τα διάσημα ορεκτικά της πόλης: πρώτος πειρασμός θα είναι τα βομβίδια από τη Θεσσαλονίκη, τα γνωστά κεφτεδάκια. Θα συνεχίσει με μπουγιουρντί και μελιτζανόπιτα με σπιτικό φύλλο, θα γαρνίρει με λίγες ελιές θρούμπες από τη Χαλκιδική και θα σερβίρει κουλούρι Θεσσαλονίκης ως συνοδευτικό.

Το πρώτο πιάτο θα περιλαμβάνει σαλάτα με μανούρι και καβουρντισμένα αμύγδαλα και dressing με άρωμα ούζου Μπαμπατζίμ, το δεύτερο πιάτο θα έχει τραχανά με άγρια μανιτάρια, ρίγανη και τριμμένη κεφαλογραβιέρα, ενώ το κυρίως πιάτο θα προσφέρει κρασάτο χοιρινό με δαμάσκηνα και πράσινες ελιές Χαλκιδικής και πουρέ πατάτας.

Τα τρίγωνα Πανοράματος θα κλείσουν το δείπνο με τον καλύτερο τρόπο ως το πιο αντιπροσωπευτικό επιδόρπιο της Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενα από σπιτικό λικέρ φράουλας. Όσο για το κρασί, το Κτήμα Γεροβασιλείου θα αποτελεί την οινική πρόταση της βραδιάς.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα