Sueddeutsche Zeitung: Θηριοδαμαστής τραπεζών ο Σαμαράς – Έχει την πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο

Με έναν εκθειαστικό χαρακτηρισμό «θηριοδαμαστή τραπεζών» προσφωνεί σε δημοσίευμά της γερμανική εφημερίδα, τον Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, με άρθρο στην στήλη της «Προσωπικά Στοιχεία», η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στο δύσκολο έργο που καλείται να φέρει εις πέρας ο πρωθυπουργός αυτήν την χρονική περίοδο. Λέει χαρακτηριστικά πως «αυτή τη στιγμή ο κ. Σαμαράς έχει μία από τις πιο δύσκολες θέσεις στον κόσμο», ενώ συμπληρώνει ως προς το

καθήκον που έχει να φέρει εις πέρας πως «πρέπει να κινήσει τις τράπεζες, να κάνουν επιτέλους αυτό που θα έπρεπε να είναι η αποστολή τους, να παρέχουν στις επιχειρήσεις της Ελλάδας κεφάλαιο. «Μόνο έτσι μπορεί η οικονομία της Ελλάδας να πάρει μπρος», εκτιμά η εφημερίδα.

Η γερμανική εφημερίδα, φαίνεται να αναγνωρίζει το δύσκολο έργο της ελληνικής κυβέρνησης και αναφέρει πως ο πρωθυπουργός «είναι διαχειριστής της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Ελλάδα».

Στην συνάντηση αυτή του κ. Σαμαρά με τους Τραπεζίτες όπου συμμετείχε και ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η παροχή ρευστότητας από τις τράπεζες.

Η εφημερίδα θεωρεί ότι δεν είναι αρκετό. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «αυτό δεν ακούγεται πραγματικά καλό», εξηγώντας ότι η κατάσταση είναι περίπλοκη, καθώς ναι μεν οι τράπεζες διαθέτουν αρκετό κεφάλαιο, αλλά δεν προτίθενται να το δώσουν.

Το άρθρο τέλος αναφέρει ότι οι μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις σπαράζουν και καταγγέλουν πως περιμένουν περισσότερα από τον κ. Σαμαρά κάτι που και η ίδια η εφημερίδα επιβεβαιώνει ως ανάγκη να τεθεί ως προτεραιότητα της Κυβέρνησης .

Keywords
Τυχαία Θέματα