Rush: Αυτή είναι η πιο… γρήγορη ταινία του πλανήτη!

07:49 9/4/2013 - Πηγή: KoolNews

Ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Ron Howard (A Beautiful Mind), συνεργάστηκε με τον επίσης δύο φορές υποψήφιο για το βραβείο Όσκαρ, σεναριογράφο Peter

Morgan (Frost/Nixon, The Queen) για το φιλμ «Rush». Πρόκειται για μία θεαματική κινηματογραφική αναπαράσταση της «κόντρας» μεταξύ των οδηγών της F1 James Hunt και Niki Lauda, τη δεκαετία του ’70.

Αρχικά το σενάριο του Peter Morgan ήταν για ένα φιλμ με θέμα τη ζωή του Niki Lauda και το ατύχημα που σημάδεψε όχι μόνο εκείνον αλλά ολόκληρο τον κόσμο της F1. Όμως στο τέλος προστέθηκε και η αντιπαλότητα με τον James Hunt λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του Βρετανού.

Στο θρίλερ δράσης πρωταγωνιστούν ο Chris Hemsworth (The Avengers) στο ρόλο του χαρισματικού James Hunt και ο Daniel Bruhl (Inglourious Basterds) στο ρόλο του τελειομανή Αυστριακού Niki Lauda, των οποίων οι συγκρούσεις στα Grand Prix της F1 ήταν η επιτομή της αντιπαράθεσης αυτών των δύο ξεχωριστών χαρακτήρων και των αντιθέσεων που αντικατοπτριζόταν και στην προσωπική τους ζωή.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης η Olivia Wilde (TRON: Legacy) και η Alexandra Maria Lara (The Reader). Παραγωγοί του «Rush» είναι οι Andrew Eaton (A Mighty Heart), Eric Fellner (Senna, Tinker Tailor Soldier Spy), Ron Howard, ο βραβευμένος με Όσκαρ Brian Grazer (Apollo 13, A Beautiful Mind), οι Peter Morgan και Brian Oliver (Black Swan) καθώς και οι Exclusive Media, Cross Creek Pictures και Todd Hallowell. Την ταινία θα διανείμει στη Βόρειο Αμερική η Universal Pictures.

Τοποθετημένη χρονικά στην, γοητευτική, θεαματική και ίσως ελεύθερη δεκαετία των seventies, το «Rush» αφηγείται την αληθινή ιστορία δύο από τους μεγαλύτερους αντιπάλους των αγώνων της Formula 1. Του Άγγλου playboy James Hunt (Hemsworth) και του μεθοδικού, ευφυούς αντιπάλου του, του Niki Lauda (Bruhl). Παρακολουθώντας τις προσωπικές τους ζωές εντός και εκτός της πίστας, το «Rush» ακολουθεί τους δύο οδηγούς καθώς αυτοί εξωθούν τον εαυτό τους μέχρι τα όρια της φυσικής και ψυχολογικής αντοχής τους. Εκεί όπου δεν υπάρχει συντομότερος δρόμος προς τη νίκη, ούτε περιθώριο λάθους.

Τα εξωτερικά γυρίσματα του RUSH έγιναν στη Βρετανία, τη Γερμανία και την Αυστρία, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί πολύ από το αρχειακό υλικό του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της F1 Jackie Stewart.

«Ο N. Lauda κι ο J. Hunt ήταν κάτι σαν rock stars για την F1. Δύο απόλυτοι επαγγελματίες στο απόγειο της καριέρας τους , σε μια εποχή που το σεξ ήταν ελεύθερο, η οδήγηση επικίνδυνη και όλα παίζονταν», είπε ο Ron Howard. « Ήταν επίσης πολύπλοκοι, συναρπαστικοί χαρακτήρες και γεννημένοι αντίπαλοι. Το RUSH θα αναφέρεται τόσο στον προσωπικό τους ανταγωνισμό, όσο και στην έξαψη των αγώνων.»

Ο εκτελεστικός παραγωγός Nigel Sinclair, ένας από τους Προέδρους Διευθύνων Σύμβουλος της Exclusive Media πρόσθεσε: «Με μια εξαιρετική ομάδα που αποτελείται από τον σκηνοθέτη Ron Howard και τον σεναριογράφο Peter Morgan στο τιμόνι, και ένα καστ που περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο σέξι νεαρούς ηθοποιούς που εργάζονται σήμερα στον κινηματογράφο, το RUSH υπόσχεται να απαθανατίσει την αληθινή λάμψη, την ταχύτητα, το σεξαπίλ και τα ρίσκα των αγώνων της Formula 1, έτσι όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί. Θα είναι μια εξερεύνηση του ανθρώπινου ανταγωνισμού και συναισθήματος γεμάτη αδρεναλίνη που διαδραματίζεται σ’ ένα σκηνικό χρωματισμένο από τη μόδα και τη μουσική της δεκαετίας του ’70.»

Ο παραγωγός Brian Oliver, Πρόεδρος της Cross Creek Pictures, είπε: «Το χάρισμα του Ron ως σκηνοθέτη, είναι η ικανότητά του να περιγράφει εξαιρετικά πολύπλοκους χαρακτήρες και να κατανοεί τα βασικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης τους. Με τον Chris και τον Daniel σαν πρωταγωνιστές, είμαι πεπεισμένος πως η συγκλονιστική ιστορία του διαβόητου ανταγωνισμού μεταξύ Hunt και Lauda θα ειπωθεί έτσι όπως δεν ειπώθηκε ποτέ μέχρι σήμερα.»

Η ταινία «βγαίνει» στις 13 Σεπτεμβρίου στη Βρετανία. Ως τότε ας πάρουμε μία γεύση από το trailer.

Keywords
Τυχαία Θέματα