Το MotoGP μέσα από εικόνες και αριθμούς

07:49 9/4/2013 - Πηγή: KoolNews

Η φετινή χρονιά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP μας έδειξε, από τον πρώτο μόλις αγώνα πως θα έχει κορυφαίο ενδιαφέρον.

Οι πρωταγωνιστές J. Lorenzo/ D. Pedrosa, έχουν να αντιμετωπίσουν τους V. Rossi και Μ. Marquez, αν θέλουν να κερδίσουν τον τίτλο του 2013 και αυτή είναι μόνο η αρχή.

Η αποχώρηση του Casey Stoner, μας έφερε τη μεγαλύτερη απουσία στις συμμετοχές, αλλά δεν ήταν και η μοναδική, αφού εκτός

εκκίνησης είναι και οι James Ellison, Michele Pirro, Ivan Silva και Mattia Pasini.

Ως αντιστάθμισμα έχουμε τους 8 νεοφερμένους στη μεγάλη κατηγορία, με τον Marc Marquez να ξεχωρίζει και τους: Andrea Iannone, Bradley Smith, Lukas Pesek, Bryan Staring, Michael Laverty, Hiroshi Aoyama και Claudio Corti να ακολουθούν.

Δείτε μερικά από τα στατιστικά του πρωταθλήματος και του αγώνα στο Qatar:

9. Είναι οι αναβάτες, που έχουν κερδίσει την ανώτερη διάκριση σε μια τουλάχιστον από τις κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

16. (τουλάχιστον) αναβάτες έχουν καταφέρει να κερδίσουν αγώνα σε μια από τις τρεις κατηγορίες.

299. Είναι οι συνολικές νίκες των αναβατών που συμμετέχουν στα MotoGP.

39 Ετών είναι ο Colin Edwards και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι ο γηραιότερος αναβάτης στο grid.

20 Ετών είναι ο Marc Marquez και είναι ο νεώτερος.

112 φορές έχει τερματίσει ο Dani Pedrosa στο podium, σε όλες τις κατηγορίες Πρωταθλήματος. Ο Ισπανός έχει τον ίδιο αριθμό τερματισμών με τον Mike Hailwood ενώ μόλις 4 αναβάτες έχουν πάρει περισσότερα podiums: Valentino Rossi (177), Giacomo Agostini (159), Angel Nieto (139) και Phil Read (121).

99 podiums, έχει ο Jorge Lorenzo και έτσι ισοφάρισε με τον L. Capirossi.

45 νίκες έχει ο Dani Pedrosa σε όλες τις κατηγορίες του Πρωταθλήματος, πάντα πάνω σε μία Honda. Τον ίδιο αριθμό πρώτων θέσεων με Honda, έχει και ο Jim Redman, ενώ μόνο ο Mick Doohan έχει πανηγυρίσει περισσότερες επιτυχίες με την Ιαπωνική ομάδα (54).

10 είναι οι αγώνες μοτοσυκλετών που έχουν φιλοξενηθεί στο Κατάρ (οι έξι έγιναν κάτω από το φως των προβολέων). Η Yamaha είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στην Losail με πέντε νίκες! Ακολουθεί η Ducati με τρεις και η Honda με δυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα