Pikes Peak 2013: Γαλλική απόβαση στο Κολοράντο

Μετά τον Sebastien Loeb, που θα προσπαθήσει να κατακτήσει το θρυλικό βουνό στο Κολοράντο Σπίνγκς ένας ακόμη Γάλλος ο Jean-Philippe Dayraut θα διεκδηκήσει τη νίκη με ένα MINI στην ανάβαση του Pikes Peak στις 30 Ιουνίου.

Τελικά ο S. Loeb και η Peugeot

δεν θα μονοπωλήσουν την προσοχή και το ενδιαφέρον στην ανάβαση του Pikes Peak. Λίγο μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής του πολυπρωταθλητή ένας ακόμη Ευρωπαίος (Γάλλος και αυτός) θα κάνει την τρίτη εμφάνισή του στον «αγώνα προς τα σύννεφα». Πρόκειται για τον Jean-Philippe Dayraut, που θα είναι και πάλι στο Κολοράντο στα τέλη Ιουνίου (την Κυριακή στις 30) για να προσπαθήσει να γίνει ο βασιλιάς του βουνού με ένα νέο (ή σχεδόν νέο) αυτοκίνητο.

Το site http://www.autohebdo.fr δημοσίευσε πρώτο τη φωτογραφία του πρωτοτύπου του J. P. Dayraut,το οποίο έχει αμάξωμα από το MINI. Από κάτω βρίσκεται το πλαίσιο και ο κινητήρας που χρησιμοποιούσε ο 43χρονος οδηγός στο Trophy Andros.

Το «MINI» είναι προετοιμασμένο από την Poclain (πρώην Tork Engineering) είναι 80 κιλά ελαφρύτερο και μετά από βελτιώσεις αποδίδει 900 ίππους για 950 κιλά. Ο JP Dayraut στηρίζεται στα δύο προηγούμενα χρόνια εμπειρίας του για τη νίκη αλλά και στη νέα ομάδα που προετοιμάζει το αυτοκίνητο.

Μάλλον δύσκολη η κατάσταση για τον Sebastien Loeb, ο οποίος εκτός από όλες τις δυσκολίες θα έχει και εσωτερικό ανταγωνισμό. Στο video δείτε “από μέσα” τον Jean-Philippe Dayraut στο Pikes Peak στο 7:47 θα δείτε να “χάνει” τα φρένα και τερματίζει χωρίς αυτά κατεβάζοντας ταχύτητες για να επιβραδύνει…

Keywords
Τυχαία Θέματα