MotoGP Austin 2013: Με δυσκολίες ξεκινά το Grand Prix της Αμερικής

Με το φόβο για νέο τρομοκρατικό χτύπημα και ένα χάος στα pits από μία πυρκαγιά (ατύχημα) ξεκινά η διοργάνωση του πρώτου Grand Prix για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP στην πίστα του Austin στο Τέξας.

Η πίστα Circuit Of The Americas (COTA), ο χώρος γύρω από αυτήν αλλά και οι γύρω δρόμοι της πόλης του Austin θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη. Η εθνοφρουρά περιπολεί συνεχώς και ο φόβος για ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα αφαιρεί τον ενθουσιασμό του κοινού αλλά και των ομάδων για τον πρώτο αγώνα στη νέα

πίστα των ΗΠΑ.

Σαν να μην έφτανε αυτό μία μικρής έντασης πυρκαγιά δημιούργησε χάος στα pit box της Yamaha, LCR, Cardion AB και της Yamaha Tech3. Από τη φωτιά που ξεκίνησε από το χώρο της Tech3, έπαθε ζημιές, μέρος του εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών και όχι μοτοσικλέτες. Μάλιστα η ζημιά έγινε από τον αφρό κατάσβεσης και όχι από τις φλόγες.

Επίσης, πολλές ήταν οι καθυστερήσεις λόγω έντονων ελέγχων στα αεροδρόμια. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Valentino Rossi έχασε την πτήση στο Austin μετά από καθυστέρηση στο Σικάγο λόγω των μέτρων ασφαλείας.

Για να φτάσει στην πίστα πήρε το αεροπλάνο για το Χιούστον και οδήγησε 4 ώρες ως το Austin όπου έφτασε τα ξημερώματα. Μάλιστα μόλις πήγε για ύπνο μία άσκηση ασφάλειας στο ξενοδοχείο τους έβγαλε όλους στο δρόμο…

Σημειώστε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η νεότευκτη πίστα που θα φιλοξενήσει αγώνες των MotoGP, ωστόσο οι αναβάτες της Yamaha, της Honda και της LCR Honda, έχουν πάρει μια γεύση από την πίστα, αφού στα μέσα Μαρτίου βρέθηκαν στο Austin για 3ήμερες δοκιμές εξέλιξης

Σε εκείνες τις δοκιμές, ήταν εντυπωσιακή η προσαρμογή του rookie, Marc Marquez (Honda) ο οποίος σημείωσε τους καλύτερους χρόνους και τις 3 ημέρες.

«Στο Κατάρ δεν ξεκινήσαμε όπως θα θέλαμε. Στο Austin βρεθήκαμε πριν από ένα μήνα και είμαι βέβαιος ότι οι δοκιμές αυτές θα μας βοηθήσουν στο να έχουμε μια πολύ καλή βάση για το set-up της μοτοσυκλέτας» δήλωσε ο D. Pedrosa (Honda).

Ο Jorge Lorenzo παραδέχεται πως η Honda έχει τον πρώτο λόγο στο Austin, ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι θα οδηγήσει επιθετικά: « Ο αγώνας στο Κατάρ ήταν καταπληκτικός για μας! Εδώ είναι μια εντελώς διαφορετική πίστα, όχι μόνο όσον αφορά στη χάραξή της αλλά και στην άσφαλτο της και σε άλλα στοιχεία». Και πρόσθεσε: «Θέλω να νικήσω και στο Austin, αυτή είναι η νοοτροπία μου, αν και γνωρίζω ότι στην Αμερική τα πράγματα θα είναι πολύ πιο περίπλοκα».

«Δεν θα είναι εύκολος αγώνας αλλά σίγουρα η παρουσία μας στο βάθρο στο Κατάρ μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο» είπε ο V. Rossi και πρόσθεσε: «Είμαι αισιόδοξος, μου αρέσει πραγματικά η πίστα εδώ στις ΗΠΑ Ανυπομονώ πραγματικά να αγωνιστώ»

Αντίθετα με τους αναβάτες της Honda και της Yamaha, οι αναβάτες της Ducati ταξιδεύουν στο Τέξας χωρίς να έχουν οδηγήσει τις μοτοσικλέτες τους εκεί. Ο Nicky Hayden έχει κάνει μερικούς γύρους στην πίστα με μοτοσικλέτα παραγωγής, ενώ ο Andrea Dovizioso δεν γνωρίζει καθόλου τη διαδρομή, κάτι που σημαίνει πως το έργο των δύο αναβατών θα είναι δύσκολο.

Στα video που ακολουθούν δείτε πως βλέπουν τον αγώνα οι ομάδες της Ducati…

…της Yamaha…

…και της Honda

Keywords
Τυχαία Θέματα