Petite Fleur: Το μυστικό λουλούδι

Το Petite Fleur σε βοηθάει να ανθίσεις πίνοντας κοκτέιλ με σορμπέ, συνοδεία εκλεκτής jazz. Ακόμα κι αν είσαι στο Βόλο και την Κέρκυρα!

Από τον Τάσο Θεοδωρόπουλο

Tα Petites Fleurs (γιατί δεν είναι ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα) είναι μια ιστορία φιλικού franchising, που ξεκίνησε έντεκα χρόνια πριν στην οδό Ομήρου, στο Κολωνάκι, και εξαπλώθηκε στο Χαλάνδρι, στο Βόλο και στην Κέρκυρα. Αναπροσαρμόζοντας τη γεροντολαγνική λογική της σάλας

τσαγιού σε νεανικούς και παρεΐστικους βιορυθμούς και δίνοντας έμφαση τόσο στο βινυλιακό, τζαζ ηχόχρωμά τους, αλλά και στην εκλεπτυσμένα ποπ ρετρό διακοσμητική τους γραμμή, κατάφεραν, χωρίς καμία διαφήμιση, να γίνουν μία από τις αγαπημένες, από στόμα σε στόμα, φήμες της πόλης.

Μικρές μπελ επόκ εστίες σικάτης ευδαιμονίας, που, εκτός από μοναδικές ποικιλίες σοκολάτας και τσαγιού, με βιολογική, κατά κύριο λόγο, προέλευση, απίστευτα γλυκά και κοκτέιλ με ονόματα όπως Nat King Cole και Μel Tormé, προσφέρουν συναρπαστικές λάιβ τζαζ βραδιές, με ονόματα (Βασιλάκης, Σαραντόπουλος, Μπενετάτος, Πατερέλης κ.ά.) που, για τους connoiseurs του ήχου ισοδυναμούν με ερωτικό κάλεσμα.

Για τους υπόλοιπους, τους μη γνώστες δηλαδή (σαν κι εμένα, που, αν και πιο ούνος στις μπαρίστικές μου συνήθειες, βρέθηκα τυχαία μια φορά κι από τότε κόλλησα στο Petite Fleur του Χαλανδρίου), είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για εξοικείωση με μουσικές, γεύσεις, εικόνες και συμπεριφορές ουσιαστικής κομψότητας, που όχι μόνο δε σνομπάρουν την ασχετοσύνη σου, αλλά σου επικοινωνούν τον ευγενικό κώδικά τους.

Info

* Ομήρου 44, Κολωνάκι

* Πλ. Αγ. Νικολάου 2, Χαλάνδρι

* Τ. Οικονομάκη 54Β, Βόλος

* Δ. Κόλλα & Ευαγγελιστρίας 1, Δημαρχείο, Κέρκυρα

Πηγή: Στο Nitro που κυκλοφορεί

Διαβάστε ακόμα:

* Κόκκινος Λωτός: Μια cheap and good ιστορία

* Πόλεις φτιαγμένες με νότες

* “42″ λόγοι να κάτσεις στην μπάρα του

Keywords
Τυχαία Θέματα