MotoGP Jerez 2013: Επιστροφή στην Ευρώπη

14:46 4/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Το MotoGP έρχεται ξανά στα πάτρια εδάφη για τον 3ο αγώνα του πρωταθλήματος

Οι δύο πρώτες διοργανώσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP (στο Κατάρ και το Τέξας) ήταν ένα καλό ξεκίνημα. Όμως για τους συντηριτικούς φίλους του αθλήματος “το πραγματικό” πρωτάθλημα ξεκινά στην πίστα Jerez de la Frontera της Ισπανίας, όπου πραγματοποιείται το 3ο Grand Prix του θεσμού. Για πολλούς, η επιστροφή στην Ευρώπη θα μας δώσει την πραγματική εικόνα

για τη μάχη του φετινού τίτλου.

Στη Jerez οι αναβάτες έχουν κάνει ήδη δοκιμές κάτι που σημαίνει πως όλοι έχουν σημεία αναφοράς για το set up και τα ελαστικά.

Το σημαντικότερο ίσως νέο από την Jerez είναι η απουσία του Ben Spies. Ο Τεξανός αναβάτης της Pramac Ducati πήρε μέρος στον αγώνα της πατρίδας του, ωστόσο δεν ήταν έτοιμος 100% με τον τραυματισμό του στον ώμο να τον ταλαιπωρεί. Στον αγώνα ένιωσε έντονους πόνους στο στήθος κάτι που τον ανάγκασε να επισκεφτεί μετά το τριήμερο τους γιατρούς του οι οποίοι του συνέστησαν να μείνει εκτός δράσης για 3 εβδομάδες.

Έτσι ο Β. Spies και η ομάδα του, αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος στον αγώνα της Jerez, να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα αποθεραπείας και ανάκτησης της φυσικής του κατάστασης και να επιστρέψει, στη Γαλλία και το GP του Le Mans.

Στη Jerez τα βλέμματα όλων θα είναι πάνω στον Marc Marquez (Honda) ο οποίος ήταν ο νικητής στο Austin. Ο Ισπανός έγινε επίσης ο νεότερος αναβάτης που κερδίζει σε GP σπάζοντας ένα μεγάλο ρεκόρ του Freddie Spencer.

Πολλοί είπαν πως η πίστα των ΗΠΑ ήταν στα μέτρα της Honda και περιμένουν, πως στη Jerez θα είναι το πραγματικό τεστ για τον Μ. Marquez. Στις δοκιμές του Μαρτίου δεν ήταν ο ταχύτερος αναβάτης και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι μπορεί να κάνει ο 20χρονος σε μια πίστα η οποία δεν είναι ιδανική για την RC213V.

Ο Dani Pedrosa (Honda) δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα. Όμως δεν έχει χάσει τη στρατηγική του. Δεν εμπλέκεται δυνατά σε μάχες (που δεν ελέγχει), αποφεύγει τις υπερβολές και τους πιθανούς τραυματισμούς και είναι έτοιμος όποτε του δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη.

Στη Yamaha ο Jorge Lorenzo απoδεικνύει πόσο ώριμος και ολοκληρωμένος αναβάτης είναι. Η επιστροφή στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Jerez φέρνει χαμόγελα στον ίδιο και τη Yamaha αφού είναι μια πίστα στην οποία συνήθως πάει πολύ καλά τόσο ο ίδιος όσο και η M1. Μια νίκη στη Jerez θα φέρει και πάλι την ισορροπία για τον πρωταθλητή του 2012.

Για τον Valentino Rossi η Jerez είναι μια πίστα που λατρεύει. Στις δοκιμές του Μαρτίου ήταν σταθερά ανάμεσα στους ταχύτερους και είναι βέβαιο πως το τριήμερο θα τον δούμε ξανά να πρωταγωνιστεί. Το ερώτημα στην περίπτωση του “Doctor” είναι αν μπορεί να γιατρέψει τον εαυτό του να κάνει την υπέρβαση στη Jerez και να πάρει την πρώτη του νίκη έπειτα από δύο χρόνια.

Στην Ducati τη θέση του Ben Spies θα πάρει ο Michele Pirro ο οποίος θα αγωνιστεί με την πειραματική GP13 την οποία δοκιμάζει τους τελευταίους δύο μήνες. Κατά τα άλλα, οι Ν. Hayden και Α. Dovizioso, θα είναι αναγκασμένοι να πιέσουν πολύ για να πάρουν ότι καλύτερο μπορούν από την Ducati.

Tον πρώτο λόγο στις ιδιωτικές ομάδες έχει ο Cal Crutchlow με Yamaha της Tech3. Ο Βρετανός είχε “γράψει” τον ταχύτερο γύρο στις δοκιμές του Μαρτίου και μένει να δούμε τι περισσότερο μπορεί να κάνει στον αγώνα

Στις CRT μοτοσικλέτες ο Aleix Espargaro έχει κερδίσει κατά κράτος τους αντιπάλους του φέτος. Ο Ισπανός έχει βρει τον τρόπο να παίρνει το μέγιστο από την Aprilia ART την οποία η ομάδα του Aspar προετοιμάζει άψογα. Ο μόνος που έχει απειλήσει μέχρι στιγμής τον Espargaro είναι ο Randy De Puniet, ο οποίος δεν έχει ξεκινήσει καλά τη χρονιά, ωστόσο στη Jerez ίσως να έχουμε τον Γάλλο πιο ανταγωνιστικό.

Το πρώτο ευρωπαϊκό Grand Prix παίρνει εκκίνηση στις 15:00 της Κυριακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα